Хъс, постоянство, търпение, трудолюбие, амбиция и смелост – това са едни от най-важните компоненти за всяка спортна дисциплина. Без тях, големите успехи едва ли биха дошли, или ако го отдадем на късмет, то той би бил краткотраен. А в спорта се изисква непрекъснато старание, за да се задържиш на върха. Дали обаче тези неща са единственото, което е нужно? Всъщност не. Разбира се, че без тях, всичко друго губи смисъл, но дори и да са налице, те далеч не припокриват целия набор от необходимости.

Сериозна част от успеха в спорта се дължи на финансовите средства, които се влагат в развитието на материална база, спортни съоръжения и предоставянето на добри треньори. Това едва ли изненадва някого и надали има някой, който би отрекъл колко мощно оръжие са модерните спортни бази, ако даден спортист или тийм разполагат с тях. Пазарджик е сред градовете в страната, които могат да се похвалят със значително модерно оборудване и не само. Това обаче няма как да се случи, ако не се спонсорира и подпомага от големи брандове. Разбира се, общината също допринася и не може да се отрече подкрепата, която осигурява, но без други странични спонсори, общата картина би изглеждала значително по-тревожна и не в полза на спортните клубове. Ето защо ще поговорим за спонсорите, които подпомагат спорта в Пазарджик и ще им отделим необходимото внимание, заради това, което правят за града и спортистите в него.

ФК “Хебър” Пазарджик с футболен екип, спонсориран от Efbet

Най-голямата гордост на града с часовниковата кула несъмнено е футболен клуб “Хебър”, чийто главен спонсор е Efbet. За самия бранд можете да разберете повече от експерните ревюта на Nostrabet, в които е представено всичко в детайли. Екипите на пазарджишкия отбор са в зелено, а емблемата на букмейкъра е разположена в централната част на тениската и долу, вдясно на панталонките, като спортните чорапи са решени в същия цвят. Определено Ефбет оказва сериозна подкрепа на тийма и не само. Жълто-черните флагчета, така характерни за компанията, посрещат пазарджиклии и гости на града още на входа, в близост до парк “Свобода”, наричан от местните накратко “Острова”. В непосредствена близост до флагчетата на Ефбет се намират и зелено-белите флагове на Хебър. На тях могат да се видят надписи като “История и традиция от 1918 година”, “Бъди на стадиона, подкрепи Хебър” и “Гордостта на Пазарджик.”

 

Настрана от спонсорите, свързани по един или друг начин със спорта, има и други, които подпомагат развитието на дисциплините в града. Сред тях са Община Пазарджик, Съвет за младежка политика, КОСТАЛ България ЕООД, Застрахователно дружество “ОЗК Застраховане”, TOYOTA TIXIM и други.

Защо е важно да бъде подпомаган спортът в Пазарджик?

Говорейки си за темата със спонсорството искаме да засегнем и въпроса с какво това подпомага спортът в града и защо е необходимо, за да се даде ясен отговор и да бъдат стимулирани и други големи брандове в инициативата да подпомогнат тази значима кауза.

Без парично финансиране дори и най-силните отбори и талантливи спортисти са обречени. Да, несъмнено усилията и постоянството в спорта са ключови фактори, но замислете се колко от добрите спортисти биват привлечени от по-добре спонсорирани отбори. Колкото и силно да е желанието да се развиваш в отбора, от който си тръгнал и да дадеш най-доброто от себе си за града, в който си се родил, живял и отрасъл, това става трудно, ако няма къде да развиеш способностите си. За целта са необходими множество материални бази, оборудвани с модерни уреди и не само. За да ‘моделираш’ един спортист, без значение от дисциплината, е нужен опитен треньор, който да изведе най-доброто, на което е способен и да го развие в максимална степен. За всички тези важни неща са необходими средства. Поради тези причини е нужно големи компании да инвестират в надеждите, за да може всички ние да се гордеем след това с техните постижения.