Структурите в ОДМВР-Пазарджик продължават активната си дейност по противодействие на производството, търговията и притежаването на наркотични вещества. Вчера екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили проверка в къщата на 65-годишната М.Х. от пазарджишкото село Ивайло.

Вътре криминалистите се натъкнали на няколко стъклени буркана със суха листна маса, която след направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Иззети са общо 3,220  килограма от дрогата. Докато траело претърсването били открити и близо 2.5 килограма сух нарязан тютюн без бандерол.

По същото време колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик извършили претърсване в апартамент намиращ се в областния град и къща в село Щърково. И двата имота били обитавани от пазарджиклията А.К.- 56г. В къщата органите на реда открили 4 растения с височина варираща от 0.65 м. до 1.30 метра. Оказало се, че това е канабис. Открити са още над 12 грама суха листна маса, която реагирала положително на синтетичен канабиноид и около 20 грама суха марихуана.

Служители на РУ-Велинград намерили в къщата на 21-годишния жител на курорта Т.А. растение с височина от 160 см., което също се оказало канабис. Общото тегло на листата и съцветията от растението са близо 360 грама.

Криминалисти от управлението в Пещера са установили притеснителен случай на притежание на наркотици от малолетно момче. Те засекли на улицата 13-годишен тийнейджър, у когото открили полиетиленов плик с 26 грама суха марихуана. С детето работи инспектор Детска педагогическа стая . И по четирите случая се водят полицейски производства. Процесуалните и оперативни действия по разследването им продължават.