Различни в цветовете, но обединени около идеите за по-добър живот, шест политически партии и сдружения формираха най-голямата местна коалиция в община Пазарджик за предстоящите местни избори. „БСП за България”, Земеделски народен съюз, Партия на зелените, Социалдемократическа партия, НФСБ и „Българска пролет”, подкрепени от хора с активни граждански позиции, си стиснаха ръцете за общи действия за промяна.

„Общината Пазарджик заслужава открито и честно управление. Това ще ни позволи да направим много повече за хората” заяви адвокат Чавдар Чавдаров, който представлява земеделците. „Досегашният модел на управление е изчерпан. Новото време изисква нови хора, а не стари лица.

Изисква и ново, модерно мислене”, допълни председателят на БСП Лиляна Мърхова. Коалицията ще участва съвместно в изборите за кмет на община, кметове на населени места и общински съветници. Всички партии в коалицията единодушно изразиха подкрепата си за независимия кандидат за кмет на община Пазарджик – Благо Солов.

От извършените днес в ОИК регистрации става ясно и това, че коалиция Съюз за Пловдив е получила регистрация за  участие в изборите за кмет на община Пазарджик на 27 октомври 2019 г. Регистрирана е и местна коалиция Алтернатива за Пазарджик, както и партия Атака, за общински съветници в бдещия градски парламент ще се борят освен гореизброените и Новото време, Радикалдемократическата партия и ДПС. Утре е последният ден за регистрация на партиите и коалициите, които искат да регистрират свои кандидати за кметове и общински съветници.

Приемането на документи в ОИК-Пазарджик за регистрация на кандидатските листи за участие в изборите за общински съветници и за кметове в община Пазарджик, започва от 9,00 ч. на 18 септември (сряда) 2019 г.

Крайният срок за подаване на документи за регистрация на кандидатските листи за участие в изборите за общински съветници и за кметове в община Пазарджик е 17,00 ч. на  24 септември (вторник) 2019 г.

Документите ще се приемат в офиса на ОИК-Пазарджик, находящ се на адрес: гр. Пазарджик 4400, бул. „България” № 2 в сградата на Община Пазарджик, 2-ри етаж, „ Стъклена зала“.

Приемането на документите се извършва всеки ден от 9,00 до 17,00 ч.