Движението за права и свободи ще се бори за общински кметове във Велинград, Септември и Сърница, съобщи председателят на областното ръководство Юмер Хамза. Във Велинград вече е регистриран за участие в надпреварата Сергей Кичиков, ДПС има и претенденти за кметствата в осемте големи села, в които ще се избира кмет. Регистрирана е и кандитската листа за общински светници в съответната община.

Претендент за кметския пост в Сърница ще бъде досегашният кмет Неби Бозов, излъчени са и кандидат-кметове за Побит камък и Медени поляни.

За първи път ДПС ще се състезава и за общинския център Септември, където кандидат е Махмуд Салим. Движението за права и свободи ще търси и победа за кметствата в Ковачево и Злокучене, а също и в Боримечково и Динката в община Лесичово, както и Нова махала и Фотиново в община Батак.

Собствен кандидат за кмет има ДПС и за Костандово, там за партията ще се състезава Валентин Вигнев.

Във всички общини на областта с изключение на Белово ще бъдат регистрирани и листи с кандидати за общински съветници, уточни Юмер Хамза. Във всички общински избирателни комисии на областта днес са минали регистрациите на кандидат- кметовете и кандидатите за общински съветници.