80 стажанти от националната полиция в страната положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. На нея присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, ректорът на АМВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, главният секретар на Областна администрация-Пазарджик г-н Светлан Карталов, директорите на областните дирекции на МВР в Кърджали, Видин и Враца старши комисарите Атанас Илков, Янко Янколов и Петър Коцин. Сред гостите бяха и заместник директорите на ОДМВР Пазарджик и Пловдив комисарите Светослав Телбизов и  Димитър Събчев, директорът на ЦСПП-Казанлък комисар Красимир Иванов. На плаца в полицейския център дойдоха много родители, близки и приятели на завършващите стажанти.

Полагайки тази клетва днес вие не просто извършвате един формален административен акт, а ритуал който ви задължава да работите усърдно, с всички сили, спазвайки законите в името на добруването на гражданите на България, с тези думи се обърна към стажантите заместник-министър Стефан Балабанов. Той им пожела здраве, успехи и развитие в нелеката им служебна дейност като полицейски служители.

С днешната церемония се приключва 6-месечната първоначална полицейска подготовка на стажантите. През това време те получиха познания по общи и специализирани дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ. След успешното завършване на курса в Пазарджик те придобиват статут на пълноправни полицаи и след кратко въвеждане в работата по места ще изпълняват своите задачи в областните дирекции на МВР в Пловдив, Пазарджик, Видин, Враца, Русе и Кюстендил. За постигнатите високи резултати в учебната дейност стажантите завършили с отличен успех бяха наградени от старши комисар Неделчо Стойчев и от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков.  Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия.