На 27.09.2019 г. ще се състои представянето на сборника с есета „Феерия от думи“ на Николина Барбутева в детски център „Гъбарко“ от 17:30 часа с подкрепата на сайта www.e-peshtera.com и Богдана Сиракова.

В него авторката е събрала част от есетата, които през годините са й носили награди и отличия, както и нови, с които за пореден път разкрива пред своите читатели размислите си по важни съвременни теми. Сборникът е обмислян и съставян в рамките на година. Отново авторката се е придържала към максимата си написаното от нея да докосва емоционално читателите, да ги провокира към размисъл и всеки да се разпознае малко или много в написаното. „Феерия от думи“ показва израстването на Николина Барбутева като млад творец. За тези от читателите, които я познават само като поетеса, ще имат възможност да я видят и в светлината на прозата.

Дебютното представяне на литературната творба по традиция ще се осъществи в град Пещера. Пещерската публика винаги първа се е радвала на литературните проекти на писателката.