„Пишем отличен на полицията и жандармерията, за поредна година охраняваха момчетата и то постоянно. Дето се вика една чепка грозде не е изчезнала от лозята.“ – заявиха жители на септемврийското село Бошуля. Почти цялата продукция вече е прибрана, останали са малки участъци от лозята, разказаха още хората.

Благодарение на съвместните патрули между служители на РУ-Септември и Зоналното жандармерийско управление в Пловдив гроздоберът в района премина изключително спокойно, съобщиха и от Пресцентъра на ОДМВР. През това време не е получен нито един сигнал за кражба на селскостопанска продукция. Както вече съобщихме за поредна година се предприемат допълнително мерки за опазване на селскостопанската продукция в областта. В рамките на две седмици екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив съвместно с колегите си от районното управление в Септември патрулираха в зоните на лозовите масиви.

Така бяха създадени условия за нормалното и спокойно протичане на брането на лозята в районите на Септември, Белово, Ветрен, селата Бошуля, Виноградец, Карабунар, Аканджиево, Мененкьово. В рамките на мерките са извършени проверки на общо 292 лица и 210 автомобила. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Българските лични документи униформените са съставили 13 акта и 9 фиша. През това време не са регистрирани кражби на грозде или друга селскостопанска продукция.