Здравейте,

прочетох интервюто на г-н Иван Панайотов в сайта Ви и съм доста озадачена. Предлагат ни да въведем и в Пазарджик модела, който цялата държава не харесва. Става ясно, че ще ни дават пари и проекти, ако изберем кмет от ГЕРБ. В противен случай – какво? Ами ако Пазарджик избере Благо Солов за кмет, няма да е Тодор Попов и пак няма да има пари – така ли да го разбираме? Пари за Пазарджик ще има само и единствено, ако тук дойде кмет на ГЕРБ. С цялото ми уважение към г-н Панайотов, от медиите научих, че е пожарникар.

Това, че е бил шеф на Пожарната как ще го направи добър кмет? В целия Западен свят хората, които се занимават с политика са високо ерудирани, образовани и хора с много широка обща култура. Не съм останала с такова впечатление за г-н Панайотов. Вероятно е голям специалист в своята област, но поне да можеше да говори като лидера си Бойко Борисов. Всичко знаем как той сутрин обещава едно, а следобед се измята.

Не знам кой е измислил лозунга „Работа, работа, работа“, но явно не е наясно, че от доста време насам в България има недостиг на работна ръка. На всички нива. И това, че се предлага работа е смешно, защото след 12 години управление на ГЕРБ тук не останаха хора, които да работят. А тези, които работят го правят за заплати, които не достигат да се покрият елементарните нужди на хората. Цялата кампания на ГЕРБ е сбъркана, защото с държавния модел, в който изобилстват случаи на корупция и неадекватност, няма как да се спечелят местните избори. Да се довериш на човек от ГЕРБ означава да си разпишеш сам билета за Терминал 2.

Не знам за другите хора, но аз точно това ще направя през ноември. Заминавам да работя в чужбина. Тук няма как да направя това, което искам. И не ми е виновен Тодор Попов, а липсата на държавност, справедливост и сигурност. Когато съм се родила е започвал този „преход“, който поне засега не виждам кога ще свърши.

Ели Григорова, Пазарджик