Заради липса на регистрация за настоящ адрес от първото място в кандидатската листа, на партия Българско национално обединение за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г., е заличен Борислав Даскалов. Комисията анулира издаденото на заличения кандидат удостоверение от ОИК – Пазарджик. Решението е изпратено на ЦИК и „Демакс ДИ ПИ АЙ“ АД, както и на политическата партия, предложила заличения кандидат. Решението подлежи на оспорване по реда на чл. 88 от ИК, в тридневен срок трябва да дойде решението на ЦИК, тъй като Боби Даскалов обжалва решението на ОИК .

По същата причина се заличава регистрацията на Иван Иванов Димитров като кандидат за кмет на с. Паталеница. Той е предложен от ПП ГЕРБ за участие в изборите за кметове на 27 октомври 2019 г. Анулирано е издаденото на заличения кандидат удостоверение от ОИК – Пазарджик.

По лични причини от участие в битката за общински съветници се отказва кандидат  № 36, в листата на  БСП за България -Ганчо Томов Маринов. Мястото на кандидата в листата, съгласно изискванията на Изборния кодекс, остава празно и останалите кандидати, след този номер, не се пренареждат. При отпечатване на списъка на кандидатите за общински съветници, на  мястото на заличения кандидат в кандидатската листа се отпечатва „заличен“.