Най-новата, петнадесета поред,  книга на Цветанка Убинова „Любовта ми е дантела…“ бе представена снощи в залата с портретите на ХГ „Станислав Доспевски“, в Пазарджик.

Десетки почитатели на изящното слово се събраха, за да чуят стиховете на поетесата, която успява да доведе читателя до дълбините на светлината и човечността. Разнородната аудитория, състояща се от ученици и интелектуалци, формира широка палитра от възрасти в залата, но реакцията на всички бе еднозначна – почит и радост от съприкосновението със словото.

Между страниците Цветанка Убинова е загърнала цялата любов, която една дъщеря може да дари на своите родители, повод за част от прекрасните стихове е смъртта на нейните родители. Както и всеобятната любов, към един единствен човек, който е в състояние да преобърне света и да го преподреди отново. Актрисата Детелина Стойчева помогна за представянето на стиховете:

Необичайно бе и началото на вечерта, която стартира точно в обявения час, а причина за това стана букет градински цветя донесен на авторката от нейна приятелка от родното Лесичово. Чуйте как се случи това:

„Любовта ми е дантела…“ се ражда през последните месеци и съдържа откровената изповед на преживявания, които докосват всяко човешко сърце. Цветанка Убинова отдавна е еталон за истинска и неподправена поезия, която черпи от дълбините на живота, не само този, през когото всички преминаваме, а и от онзи неподозиран свят, в който думите заемат необичайни места и се превръщат в метафори.

Художник на корицата на книгата е Никола Стоименов, а издателството е „Беллопринт“. Книгата се издава със съдействието на Община Пазарджик. Автор на графиките е Цветанка Убинова.

Поетесата избра да прочете на публиката:

Гостът на вечерта – актьорът Александър Пасков също се включи.

Не закъсня и реакцията на публиката. Чуйте една подробност от творческото развитие на Цветанка Убинова, разказана от нейна колежка.

Истинската поезия се познава по това, че води до раждането на … поезия. Доказателство е Иван Върбанов.

Поетичният път на Цветанка Убинова продължава, четете нейните стихове, защото животът без поезия е само съществуване.