Над 100 човека от цяла България ще изкатерят сградата на община Пазарджик днес и утре, поне такива са очакванията на организаторите за тазгодишното състезание. То отново ще се проведе в рамките на два дни, през които можете да вдигнете адреналина си, преодолявайки височината от около 60 м, фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки, разказаха организаторите Иво Колчаков и Илиян Кожухаров. До 14 ч. днес се катереха представители на спортни клубове от цялата страна, а след този час бе даден ход и на аматьорите, които искат да пробват своите умения.

Тъй като има голям брой желаещи да се катерят тази година са пуснати въжета от двете страни на стената.

За първи път тази година в утрешния ден ще бъде даден шанс за катерене и на хора в неравностойно положение. За желаещите да проверят дали могат да се посветят на спелеология, организаторите са подготвили и аткрактивен кът, в който можете да проверите дали се страхувате от тесни планински процепи и пещери. С помощта на инструктор ще трябва да преодолеете малък лабиринт от затворено пространство и да прецените дали ставате за това.

По време на състезанието ще се събират и дарения за Георги Арнаудов. Това можете да направите в две специално подготвени за целта кутии, а също така и да се включите в благотворителна томбола. Приходите от нея също ще бъдат внесени по сметката за лечението на Георги Арнаудов.

Състезанието събра много публика в днешния топъл и слънчев ден, но организаторите очакват, че утре ще има още повече участници. Поне така сочи досегашният им опит. Ето какво разказа Иво Колчаков:

За състезанието
Тази година участниците в състезанието ще могат да премерят сили в разнообразни индивидуални и отборни надпревари.
Индивидуално състезание, включващо следните дисциплини:
Класическо катерене по релефа на сградата с горна осигуровка;
Изкачване по фиксирано въже с торба с тежест;
Техничарско:
преминаване през тесняк с най-много торби;
слизане със самохвати;
повдигане на товар с преминаване на възел за време.

Отборно състезание
Отбори от по двама души преминават през различни въжени системи и други препятствия, пренасяйки вода, която не трябва да се разлива.
За деца
Игри и състезания за деца.