Кандидатът за кмет на община Пещера  от Коалиция „БСП за Бълграия“ Йордан Младенов откри предизборния си щаб. На официалната церемония присъстваха стотици жители на Пещера, членове на социалистическата партия, общественици, културни дейци, представители на бизнеса от общината.

В словото си по повод откриването, Гълъбина Карамитрева, водач на листата на общинските съветници от „БСП за България“ каза, че община Пещера  трябва да има прозрачно управление, с ясни правила и с грижа за хората. „Мога да ви уверя, че всички 21 кандидати за общински съветници, в листата на „БСП за България“ осъзнаваме гласуваното ни доверие и отговорността, която носим. За това няма да пожалим сили, за да покажем на нашите съграждани, на всички жители на общината, че тя може и трябва да бъде управлявана по нов начин“, каза също Карамитрева.

Кандидатът за кмет на община Пещера Йордан Младенов се обърна към присъстващите с думите: „Сигурен съм, че трябва да имаме по-зелена, по-чиста  и по-светла община. Сигурен съм, че трябва да имаме чист въздух и чиста вода, да осигурим по-добро бъдеще за нашите деца, да гарантираме достоен живот на възрастните хора. Сигурен съм, че всички ние можем да направим община Пещера едно по-добро място за живеене“. Йордан Младенов каза също, че е щастлив от факта, че много хора застават зад него и кандидатурата му за кмет на община Пещера.

„Разчитам на вас, разчитайте и вие на мен, защото всичко, което съм обещал, ще го изпълня“, допълни Младенов. Той получи аплодисментите на събралите се жители на града и пожелания за успех и победа на изборите на 27 октомври. Преди официалното откриване на предизборния щаб, Йордан Младенов и кандидатите за общински съветници присъстваха на молебен за здраве, отслужен в църквата „Света Петка“ в Пещера.