След като успя да изкачи най-високият връх на Килиманджаро през февруари, а междувременно да обходи близки и далечни места, Нешо Пелтеков днес с лекота преодоля и сградата на община Пазарджик. Това се случи в рамките на двудневното състезание по катерене, което се организира ежегодно от  множество организации свързани със спортното катерене, спелеологията и ориентирането, като  сдружение „Планинско спасяване- област Пазарджик” и туристическо дружество „Алеко”, с активното съдействие на Община Пазарджик.

Нешо Пелтеков е сред запалените любители на екстремни преживявания в нашия град и се възползва от всяка възможност, за да постигне нова победа. Освен, че развива успешен бизнес, той е и създател на фондация „Седемте посоки на света“. Ето как самият той описва това начинание:“ Първите четири посоки са ИЗТОК, ЗАПАД, СЕВЕР, ЮГ. Географските посоките на света. Тях свързвам с пътуването по света и у нас. Пътуването е прекрасен метод за учене, трупане на опит и обогатяване на съзнанието.
Пета и шеста са НАГОРЕ и НАДОЛУ. Нагоре към небето, към върховете. Надолу към земята и под водата. Това включва всички екстремни преживявания – скачане с парашут, летене с делтаплан, изкачване на високи върхове, плуване в реки, експедиции в пещери, гмуркане в морета и океани. Излизането от зоната на комфорт разширява съзнанието. Седмата посока е посоката НАВЪТРЕ. Навътре към нас, към нашата същност. Там, където да преоткрием себе си. Днес сме научени да търсим всичко навън. Причина да сме щастливи в някой друг, в материални придобивки, в козметични манипулации. Причина да сме нещастни в политиците, в различна от нашата религия или хора с различен цвят на кожата, в съседа…Всъщност осъзнаването и преживяването на седемте посоки ни помага на открием щастието, свободата и любовта в нас.“

Днешният си успех Нешо Пелтеков посвещава на отбор#69.“Някои искат да изкачат общината с асансьора отвътре. Преди изборите реших да я изкача отвън по фасадата за да покажа, че нашият отбор го може#69″

В основата на състезанието по изкачване на общинската сграда са Иво Гълъбов и Илиян Кожухаров, които вече седма година не губят желание за организацията на събитието, но и го дообогатяват с нови елементи. Резултатите не закъсняват и участниците нарастват лавинообразно.

Утре състезанието продължава.