Две нарушения е извършил кандидат – кметът на Стрелча Стойно Чачов по време на предизборната си кампания, реши Общинската избирателна комисия в средногорския град, по повод на жалба до нея изпратена от председател на Инициативен комитет – Ильо Ильов, и председателката на ОбС на БСП – Стрелча – Донка Младенова.

„По изложеното нарушение, че на 27.09.2019г. в гр.Стрелча,  г-н Чачов е участвал в стартирането на изпълнението на Обект „Основен ремонт и реконструкция и водопровод по бул.“Руски“ гр.Стрелча, като е открил обекта държейки слово и бутилка „Шампанско“ в присъствието на ВРИД кмет на Община Стрелча г-жа Фингарова и публикувал във  фейсбук профила си обръщение към гражданите на гр.Стрелча, с което действие е нарушил чл.168 ал.3 от ИК.

По изложеното нарушение, че на 03.10.2019г. в гр.Стрелча,  г-н Чачов е участвал при стартирането на изпълнението на Обект „Основен ремонт и реконструкция  на съществуваща масивна сграда-съблекалня, външни скамейки и сенна конструкция към стадион“ находящ се в УПИ III, кв.85 в гр.Стрелча, като е открил обекта държейки слово и разбил бутилка „Шампанско“ в кофата на строителна машина в присъствието на ВРИД кмет на Община Стрелча г-жа Фингарова, г-ца Станислава Станева изп.длъжността Секретар на Община Стрелча, както и пред присъстващите граждани на мероприятието, с което действие е нарушил чл.168 ал.3 от ИК .

Решението подлежи на обжалване по реда на чл.88 от ИК.“ – се сочи в решението на комисията.

По останалите две нарушения, че на 01.10.2019г. в гр.Стрелча, г-н Чачов е участвал в откриването на безплатна интернет мрежа в градския парк на гр.Стрелча, за което е наличен снимков материал във фейсбук профила му и в страницата на групата „Стрелча“, същият не е осъществил състава на административно нарушение по ИК, тъй като е присъствал на мероприятието като гражданин на гр.Стрелча. По изложеното нарушение, че на 02.10.2019г. в гр.Стрелча, г-н Чачов е използвал остатъка от хранителните продукти от държавния резерв, получени заради обявеното през м. Юни 2019 г. „бедствено положение в гр. Стрелча“ за раздаване на храна по списък на хора определени без никакъв критерий. Същият не е осъществил състава на административно нарушение по ИК, тъй като след проведеното проучване ОИК Стрелча не събра доказателства за извършено нарушение.