Кандидатът за кмет на община Пещера от Коалиция „БСП за България“ Йордан Младенов се срещна с работници от обувната фирма „ДИАС“ в града. Той представи пред тях основните приоритети в програмата си за управление на общината. „Ще работя за осигуряването на добър бизнес и инвестиционен климат в Пещера, защото знам колко е важно за вас да имате гарантирани работни места с добро заплащане“, обърна се към тях Младенов.

Той отбеляза, че повечето от работещите във фирмата са жени и е важно да бъдат запознати с един от най-важните приоритети в предизборната му програма – децата. „Ще осигурим безплатна детска кухня за децата до 2 години Направили сме разчети, че общината може да поеме този разход, който е за около 300 деца“, каза кандидатът за кмет.

По думите му общината трябва да се превърне в по-добро място за живеене и за това е необходимо да има енергоспестяващо осветление, повече зелени площи, по-чист въздух и по-чисти улици. „Пещера има възможности за развитието на туризма.

За целта ще направя общинско предприятие, което ще работи за превръщане на общината в желана туристическа дестинация за хората не само от региона, но и от цялата страна“, посочи Младенов. Той представи пред присъстващите на срещата своя екип от кандидати за общински съветници и водача на листата Гълъбина Карамитрева. Срещите на Йордан Младенов с избиратели продължават в 18.00 часа в село Радилово в Пенсионерския клуб.