Ако трябва да бъда честен, очаквах тези въпроси и реакции: “ Защо влезе в политиката?“, “ Мислех, че си над тези неща“, “ Творец и политика?“, “ Изненадах се като те видях на плакатите!“ Изглежда ще трябва да го обясня на повече хора. За мен е лесно!
Малко са фигурите (или направо си ги няма) от политическия живот, за които Културата и Изкуството не са просто думички от формална предизборна програма, а са последователни политики, отношение, ценност, въплътени в най – важното – делата! Както се казва в Библията – „По делата ще ги познаете! “
Може би е много по – комфортно това безпрецедентно отношение към нас хората на изкуството, тази далновидна политика да се подкрепя тихо от уюта на ателието, гримьорната, репетиционната. Аз реших моята позиция да я изговоря от плаката, ясно и категорично, защото е важно!!! Важно е за Пазарджик, за децата и бъдещето!
Защото знам, че изкуството и културата никога не са били така обгрижвани, както през последните 12 години! Защото знам, че всичко това, което се направи ще бъде запазено и надградено!
…и защото (Е) така!!! 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!