• Снимка: Преди броени дни в Пазарджик се състоя десетото юбилейно издание на най-мащабния младежки форум в България – Националната младежка среща, г-н Попов бе гост на форума, чийто домакин е Съюзът за младежка политика.

В следващия си мандат ще инвестираме време, средства и постоянство в работата с най-младите граждани на Пазарджик, категоричен е Тодор Попов.

Образованието винаги е било от изключителна важност за мен и затова най-напред подходихме към осигуряване на добра материална база. Знаете, обновихме и ремонтирахме всички училища и детски градини в общината, с изключение на две. През следващите четири години обаче ще заложим на всичко онова, което ще даде самочувствие на младите хора, които полагат усилия и труд, онези, които могат да бъдат за пример на останалите.  Затова изключително важно е те да бъдат стимулирани  за постиженията си в извънкласните форми – танци, музика и изкуства, за резултатите в спорта и образованието, а също така – за включването в различни инициативи. Това е и целта на планирания „Културен чек за отличници“. С него младите хора ще могат да си купуват билети за кино и театър, за концерти ,да го използват за закупуване на книги, учебници и учебни пособия.

Второто направление е съвместна работа с родителите, тези от тях, които насърчават децата си да участват в извънкласни форми за личностно развитие – участие в общинските танцови ансамбли, читалищни детски хорове, мажоретен състав, театрални трупи, групи за изобразително изкуство и всички видове спорт, ще получат данъчни облекчения при плащането на местните данъци и такси. Децата ще бъдат номинирани от ръководителите на съответните извънкласни форми. Ще потърсим и договорености с банкови институции, които да отпускат кредити на семействата с по-ниска лихва.

Трети вид стимули ще има за хората, които се стараят да облагородавят съвместно с децата си – междублоковите пространства и градинките пред жилищните си сгради. Ще измислим механизъм за данъчни облекчения и ще осигуряваме, както и досега средства за закупуване на посадъчен материал и тревни смески.

Не на последно място по отношение на образованието са нашите уверения, че през следващия мандат в Пазарджик ще бъде създаден Медицински колеж, както и Академия за IT обучение. Ще направим всичко това с ясната мисъл, че инвестицията в младите хора е най-сигурният път към успеха.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!