Кандидатът за кмет на община Пещера Йордан Младенов от Коалиция „БСП за България“ Йордан Младенов се срещна с медицински работници от болницата  в родопския град. Пред медицинското съсловие той изложи основните си приоритети, свързани с превръщането на Пещера в чисто, зелено, светло и уютно място за живот. Той пое ангажимент, ако бъде избран за кмет, в краткосрочен план да подобри осветлението в града и двете села, както и по пътя за Батак.

Да предприеме конкретни мерки  за подобряване качеството на водата и въздуха в Пещера чрез поставянето на измерителни уреди, които да отчитат нивата на замърсеност и задължителна подмяна на довеждащите водопроводи и водните филтри в общината. Медицинските специалисти поставиха въпроса за бюрократичната тежест при получаването на различни документи и услуги от общинското ръководство.

Кандидатът за кмет се ангажира, ако бъде избран, да намали числеността на общинската администрация и да се оптимизира нейната дейност. Медиците настояха пред Младенов  и за решаване на проблема с бездомните кучета в града, системните ВиК аварии на улиците „Стара крепост“ и „Панорама“, належащия ремонт на градския пазар, масовото изсичане на гори край летовище „Свети Константин“ и състоянието на бившата казарма.

Йордан Младенов обеща да учреди Обществен съвет от представители от различни възрасти и професии, с чиято помощ да бъдат подавани сигнали за проблеми в общината и да бъдат обсъждани съвместно начините за тяхното решаване.