Един от акцентите в предстоящата четиригодишна програма за управление на Тодор Попов е създаването на изцяло ново съоръжение за концерти и събития на открито в Зоната на здравето. Идеята е повече от отлична, тъй като с изграждането на пешеходния мост над Марица, мястото ще бъде достъпно от парк–остров „Свобода“ и ще даде шанс на всички желаещи да се наслаждават на концерти под небето.

Новият амфитеатър би могъл да се превърне и в лятно кино. До момента при необходимост и по време на фестивали се изгражда сцена на територията на Острова, което пък ограничава движението на хората. И не само това, повечето пазарджиклии и гости на града искат да намерят тишина и спокойствие в парка.

Бъдещата придобивка ще има над 500 седящи места, които ще бъдат разположени амфитеатрално спрямо постоянна сцена. За да бъде завършен ансамбълът, около нея ще бъдат облагородени парковите площи, ще има велоалеи и алеи за пешеходци, а мястото ще бъде достъпно и чрез градския транспорт.

Амфитеатърът ще бъде място за изява на всички пазарджишки танцови ансамбли и състави, а също така там могат да се състоят и концертите от фестивалите ни – „Арт идея, арт алея“, „Плюс фестивал“, а защо не и изпълнения на открито на класическа музика от Симфоничния оркестър.

Заради това, че е на открито седалките ще бъдат изработени от устойчива пластмаса, която ще издържи капризите на времето, а сцената ще е по подобие на тази на Тортата. Останалото е озвучителна техника, с която общината вече разполага и много настроение, както за изпълнителите – така и за публиката!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!