Осем приоритета е включил в програмата си за икономическо развитие на общината кандидат – кметът за община Пазарджик инж. Иван Панайотов. Те бяха оповестени днес по време на редовната пресконференция на ГЕРБ.
– Нулева корупция и спиране на злоупотребите;
– Изготвяне на проекти за инфраструктура на промишлената зона;
– Проект за Западния околовръстен път, който по неясни причини до момента не е направен;
– Локални платна по пътя към Пловдив и този за магистрала „Тракия“;
– Реклама на Общината;
– Развитие на селските райони, като максимално се възползваме от намерението на правителството Общината да може да ползва средства по Програмата за селските райони;
– Сътрудничество между бизнеса и училищата и истинско въвеждане на дуалното обучение;
– Изграждане на втора селскостопанска борса, тъй като тази в Огняново е частна собственост и вече е успяла да въведе монопол, който трябва да бъде ликвидиран, защото е във вреда на производителите.
Според инж. Панайотов в момента голяма част от жителите на Пазарджик и населените места работят в съседния Пловдив, това водило до ниската безработица в общината. По уверенията на кандидата за общински съветник Найден Шопов в следващия мандат вече били постигнати договорености между бъдещият кмет Иван Панайотов и бъдещият кмет на Пловдив, според които малките бизнес-проекти от съседния областен град ще бъдат пренасочвани към нашия. Развитието на Пазарджик ще се осъществи чрез малки фирми, които да гарантират добре платени работни места. „Ние сме в състояние да доведем нови инвеститори, заяви инж. Панайотов. Ще направим така, че сегашните облагодетелствани от сегашната власт три-четири фирми да отстъпят мястото си на  общо над шестдесет фирми в нашия град. Гарантирам тройно увеличение на инвеститорите в Пазарджик.“
Ето какво още заяви инж. Панайотов:
След него думата беше предоставена на кандидатът за общински съветник Найден Шопов, който заяви, че действащият кмет и кандидат за четвърти мандат – Тодор Попов желае да вкара Пазарджик от първи клас на студентската скамейка. „Не може да се говори за иновации и дигитализация, ако ти нямаш инфраструктура и инвестиции“ – каза Шопов. Той разясни и как фирма „Костал“ е дошла в Пазарджик. Чуйте:
На пресконференцията бе представена и гледната точка на кандидатът за общински съветник и зам.председател на синдикат „Подкрепа“ – Димитър Хаджидимитров, относно нарушения на КТД в образователната система на общината.

„В ПМГ „К.Величков” – Пазарджик при бившия директор имаше многобройни нарушения на КТД и Наредби на МОН, за което е сигнализирано многократно и са сезирани всички възможни контролни органи, вкл.и общинска администрация. РИО Пазарджик тогава установи редица нарушения, но общинските контролни органи са тези, които трябваше да осъществят ефективния финансов контрол.

Но даже и когато излезе 34 страници доклад на АДФИ за признаци на корупция и финансови нарушения на второстепенния разпоредител при извършване на ремонтни дейности, контрола по които е изцяло в задълженията на общинската администрация, защото имаше съмнения за двойно заплащане на един и същи ремонт, даже и в деня на подаването на оставка от бившия директор на 03.04.2017 г, представителят на общинската администрация твърдеше по БНР, че общината не била установила никакви финансови нарушения. Вече 3 г. ПМГ „К.Величков” има нов директор титуляр и управлението на делегирания бюджет е напълно прозрачно, правомерно и оптимизирано.“ – заяви Хаджидимитров.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

.