С перифраза на Маргарет Татчър започна днешната пресконференция на действащия кмет и кандидат за четвърти мандат – Тодор Попов.Заедно с него пред журналистите застанаха и кандидатите за общински съветници от листата с №69, свързани по един и или друг начин със спорта – олимпийският медалист Георги Георгиев, златното момиче Ренета Камберова, председателят на УС на ВК Хебър Александър Иванов, председателят на ОС на БФС Спас Иванов, Атанас Минчев – заместник-директор на Спортното училище и Альоша Стоянов – национален треньор по джудо.

„Богатството на една страна не е задължително да е изградено на база собствени природни ресурси – то е постижимо дори и при пълното им отсъствие. Най-важният ресурс е човекът. Държавата просто трябва да създава условия за развитие таланта на хората.“ – цитира Желязната лейди Тодор Попов и добави, че това се отнася за всички човешки дейности. Темата на днешната му среща с журналистите бе „Спорт и физическа активност“, той посочи, че след постигнатото през изминалия мандат, пред екипа му стоят нови предизвикателства.

Те са:

–          Засилено финансиране на всички спортни клубове и повече средства за масов спорт

–          Развитие на представителните отбори на Хебър

–          Задълбочена работа в школите по футбол и волейбол

–          Завършване на ремонта на зала „Хебър“ и изграждане на две нови спортни зали в Зоната на здравето и Спортното училище

–          Изграждане на нови спортни зони за жителите на Пазарджик и общината – в Зоната на здравето и на стадион Любен Шкодров

–          Данъчни облекчения за семействата на спортуващите деца

–          Изграждане на още пет многофункционални игрища за спорт

Тодор Попов подчерта, че избирането на Пазарджик за Европейски град на спорта е признание за положените усилия и работа през последните години, а от друга страна – и възможност да се разшири постигнатото. Планирани са 150 спортни събития през следващата година, което означава, че през ден ще има състезания и инициативи. Той отбеляза със задоволство, че само през тази година в града ни са били спечелени над 1600 медала. Това се е случило от представители на всичките общо 36 спортни клуба в общината. Всеки от тях е получавал подкрепата ни през изминалите дванадесет години и ще продължи да я получава по методиката,  на разпределение, базирана на критериите масовост и резултати. Няма по-голямо удовлетворение от това да видиш стотиците деца, които играят на новите площадки и игрища. Целта ни през следващата година е да достигнем 55% активно спортуващи деца в общината, поясни Попов.

„С помощта на държавата ще изградим зала в Спортното училище, ще приключим ремонта на зала „Хебър”. Освен обособяването на територия за културни и атракционни събития в Зоната на здравето ще пристъпим и към ремонта на плувния басейн, по-известен като Балона. Заделили сме средства и за реновирането на целия район – парковите площи и терените около улицата, която води към складовете на Търговията,“ добави Попов.

Най-важното е да си поставяме високи цели, защото екип от успешни хора няма как да не доведе до високи резултати. През този сезон ние сме заложили на точно такива хора във волейболния  ни отбор. По отношение на футбола ще трябва да извървим естествения си път на развитие, защото, когато стигнем „А“ група, трябва да останем там трайно,  а не да се появим и да изчезнем, както товна е ставало един или два пъти. Искаме устойчиво присъствие, искаме шампионски манталитет на хората от Пазарджик и общината, заяви Тодор Попов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!