Тодор Попов и директорът Петър Зарев прерязаха днес лентата при откриването на новата логистична база на Ариете Логистикс в Пазарджик. Събитието се състоя пред сградата на българската фирма, част от международната Ариете Груп, която шест години работи успешно на българския и международните пазари в областта на автомобилната индустрия и логистиката. През 2018 г. Ариете Логистикс ЕООД закупи в гр. Пазарджик парцел от 82 000 м2 за строеж на собствена производствено-логистична база. Още през месец септември 2019 г. беше реализиран първият етап от проекта, който включва над 5000 м2 сгради за складово–производствени нужди, в които ще работят повече от 400 човека.

По време на инвестиционния период, който ще включва три етапа, фирмата планира да разшири базата си до почти  42 000 м2 застроени площи, в които ще работят над 1000 човека. Днес започна и строителството на етап 2, който ще включва производствени площи от 7000 м2.

Искам да изкажа специална благодарност на кмета на Община Пазарджик г-н Тодор Попов за това, че ни уважи и за това, че откакто сме дошли в общината, не сме имали никакви проблеми. От неговия екип сме получавали винаги съдействие, помагали са във всичко, свързано с административните решения, издаването на документации и т.н. Искам да благодаря и на строителната фирма „Томов трейд“ за това, че винаги спазват сроковете и работят много добре. До момента в общината не сме имали никакви проблеми и очакваме и занапред да бъде по същия начин. Това каза ръководителят на компанията Петър Зарев.

Тодор Попов поздрави инвеститорите за отличния избор като им пожела да бъдат упешни и лидери на своя пазар. Той благодари затова, че са избрали Пазарджик и благодарение на тях градът се сдобива с нови работни места. „Градът се развива освен в социалните дейности, в културната и спортната политика. Пазарджик върви с бързи темпове и към това да стане интересен център по отношение на логистиката. В днешния ден ние надграждаме това, което в годините правим. А именно да създаваме нови работни места. Инвеститорите идват, защото срещат подкрепа и влагат усилия за изграждането на производствени мощности. Ариете дойде в Пазарджик, защото целият екип и Петър Зарев бяха уверени, че именно тук е мястото, което да предпочетат. Пазарджик отново показва ниво и съм уверен, че тази тенденция ще бъде трайна и постоянна.“ – заяви Тодор Попов при откриването на предприятието.

Малко по-късно той счупи и бутилка шампанско в корпуса на багера, който направи първа копка за следващата производствена база.