Датата на нашето раждане е първата цифра в живота ни. И тази цифра може много да повлияе на съдбата ни. Как се отразява? Вижте по-долу.

1

Константин Величков е роден на 1-и януари

„Номер едно“ – и това казва всичко. Това е знак за креативни, оригинални и изключително независими хора. Самостоятелността им има две противоположни страни: от една страна, това са самоуверени личности, които често служат като пример за други; от друга, индивидуалисти и егоисти, които не са готови да се съобразяват с мнението на другите. Често действат като лидери и инициатори – те имат силен иновативен дух и решителност.

Те са доста амбициозни и готови да поемат рискове, за да постигнат целенасочената си цел. Сред негативните черти: импулсивност, арогантност и упоритост. Поради естествената сдържаност може да им бъде много трудно да демонстрират пълнотата и дълбочината на чувствата си дори спрямо най-близките хора.

2

Под знака на двойката се раждат хора, които се отличават свръхчувствителност. Те никога няма да игнорират, каквато и да е молба от дори непознати хора. „Две“ е символ на баланс и силен съюз. Това са страхотни бизнес партньори, колеги, приятели и партньори в живота. Една любовна история, подобна на приказка е за връзката им.

Често „двойките“ действат като посредници и арбитри – те са отлични дипломати: искрени, възпитани, възприемчиви, романтици. Такива хора работят добре в екип, но в същото време не са склонни да поемат инициативата и не обичат да бъдат в светлината на прожекторите. Тяхната прекомерна стеснителност често се превръща в основната спънка за решаване на важни проблеми. Другата крайност на чувствителният им характер е тенденцията да се депресират лесно.

3

„Тройката“ е знак за въображение, творческа интелигентност, общителност и симпатия. Тя е символ на взаимодействие и неутралност. На трета дата се раждат неуморни оптимисти, които знаят как да бъдат щастливи и да се радват на живота. Те се характеризират със състояние на вечна любов. Притежатели на страхотно чувство за хумор.

Дарени с отлична интуиция, благодарение на която те отлично идентифицират най-важните мисли и идеи. Мнението им си струва да изслушаме с особено внимание. Подобно на „двойката“, тяхната чувствителност понякога отива в другата крайност – в моменти на тъга, те са склонни към депресия, преувеличение на дребни проблеми.

4

Отговорни, съвестни, сериозни, надеждни хора, които не се страхуват от трудни задачи и правят всичко, за да ги решат безопасно. Хората около тях бързо ги четат, неслучайно „четворката“ често получава молби за помощ и не ги оставят нечути. Хората, родени на тази дата, имат блестяща бизнес репутация. Със собствен труд те са в състояние да спечелят солидно богатство.

Изглежда, че няма такова нещо, което те да не биха си позволили. Много „четворки“ гравитират към точните науки. Тези хора са трезви към всеки провал, възприемат провала като неизбежна част от житейския опит. От собствените си грешки те са в състояние да извлекат правилните заключения и впоследствие да се възползват. Освен това всякакви трудности и препятствия по пътя само запалват вълнение в тях и ги принуждават, нещадейки никакви усилия, на всяка цена да постигнат желаното.

5

Георги Герасимов е роден на 5-ти февруари

Петицата е символ на свободата в нумерологията. И хората, родени под този номер, добре знаят как да го използват. „5” е знак за запалени пътешественици и авантюристи. Много общителни, любопитни и универсални хора. Това често е цифров белег на гениите. Родените на петия ден са предразположени към мистицизъм. Привличат ги всичко загадъчно, странно, непознато.

Основният съвет, който искаме да дадем на „петиците“, е да забавят скоростта! Не правете прибързани изводи от ситуации и не бързайте с нещата. Вашата нетърпелива природа и желание за бързо вземане на решения може да ви изиграе „лоша шега“ и да ви направи нещастни.

6

Това е знак за любов и разбиране, честност и вярност, семейство и приятелство. Хората, родени на шести, имат много силно чувство за отговорност, артистични таланти и желание за хуманитарните науки. Те са щедри родители, помагат на другите: с добри съвети и често пъти пари.

„Шестиците“ са страхотни приятели, на които можете да поверите най-дълбоките си тайни. Тази цифра обаче се свързва с ослепителна ревност и с позицията на ревностен собственик. Те са доста упорити, натрапчиви и податливи на ласкателство.

7

Знак за мъдрост и разум, който често надделява над чувствата. Не е случайно, че хората, които са родени на седми влизат в света на „късметлиите“, а те всъщност винаги имат късмет! Обичат да четат, те са готови да научат нещо ново през цялото време и да свържат живота си с интелектуална дейност.

Те имат силен потенциал в науката и изобретението. Любители на самотата, перфекционисти. Негативни черти: секретност, страст към дебати, сарказъм, склонност към изолация, упоритост, раздразнителност.

8

В нумерологията осмицата е символ на власт, меценатство, изпълнителна способност и управление. Хората, които са родени на осмия ден от всеки месец, често намират призванието си в политиката, стават експерти в корпоративното управление и се чувстват изключително комфортно в позиция на доминиращи (между другото, това се отразява в секса). Те са егоцентрични, алчни за похвала, мечтаят да постигнат всеобщо признание.

„8” е цифра, която представлява висок доход и материален успех. Разкаянието им е чуждо. Прекомерната амбициозност и прибързаност като цяло, могат да бъдат класифицирани като черти със знак минус.

9

Омбудсманът Георги Шопов е роден на 9-ти март

Един от най-сантименталните представители на календарния месец. Безкористни приятели, романтични партньори от живота, заинтересовани бизнес партньори. Талантът за писане е добре развит в деветките – не си позволявайте да го загубите. Един от акцентите им е щедростта. Чуства се от всички, които са запознати с тези представители. Лесно прощават обиди и са снизходителни към недостатъците на другите.

Отговорен персонал, който никога няма да пропусне нов проект. Единственото нещо, което им липсва, е повече внимание към собствените им финанси. Всяка сума пари изчезва от ръцете им за нула време.

10

Александър Тунчев, роден на 10 юли

Атанас Петров е роден на 10 август

Едно от най-противоречивите числа. Това е комбинация от две свещени числа, значението на които се свежда до израза: „Или всичко, или нищо“. Хората, родени под знака „10“, са свикнали да действат просто и пряко, избягват интриги, трудни завои и хитри планове и винаги избират най-очевидния и правилен начин.

Те имат чиста душа и голямо сърце, много са популярни сред приятелите си и винаги привличат вниманието на околните около тях. Съвети за „десетките“ – визуализирайте своите цели и мечти: трябва да ги представите и разгледате във всички подробности, за да могат да бъдат изпълнени.

11

Нито едно друго число няма толкова силен духовен компонент като числото единадесет. От детството те избират за себе си пътя на вътрешното развитие и милосърдие. Материалните ценности ги вълнуват последни, те на първо място се грижат за душата си.

Такива хора са наясно със силата на думите, затова внимателно претеглят всичко, което казват и никога не дават празни съвети и препоръки. Наистина човек трябва внимателно да се вслуша в тяхното мнение – можете да сте сигурни, че те вече са оценили всички възможни последици от такова решение. Вътрешният им усет граничи с ясновидство.

12

Ренета Камберова е родена на 12 -ти септември

От номер едно хората, родени на 12-ти, са взели силната воля, положително отношение към живота и трайна енергия. Но от двойката – вътрешна хармония, баланс на силите, блестящ организационен талант и общителност. Дванадесет е свещено число за цялото човечество и това обстоятелство не може да бъде отписано.

Преди повече от хиляда години именно това число беше избрано да раздели годината на месеци. Не е случайно, че именно тези представители най-често имат специална мисия – те могат да променят света към по-добро.

13

Най-противоречивото число в нумерологията, показващо етапа на трансформация. Родени на тринадесето число хора не могат да оставят никого безразличен. Носителите на този цифров код се стремят към съвършенство през целия си живот, в живота им постоянно настъпват промени: както в личния живот, така и на работното място.

Думата „стабилност“ очевидно не е от речника им. Един от основните недостатъци на неговите представители е нетолерантността към другите. След голяма кавга рядко дават втори шанс, дори ако другият човек явно го заслужава. Освен това те са доста мързеливи, което често им пречи да постигнат целите си.

14

Веселин и Йордан Миневи са родени на 14-ти октомври

Това число принадлежи на онези хора, които вярват в абсолютната свобода без никакви ограничения. Не се опитвайте дори да ги ограничите в нищо, те ще изчезнат от живота ви завинаги. Доста са горещи – по-добре е да не попадате в горещите им ръце, винаги ще си получите заслуженото. В пристъп на ярост абсолютно не контролират себе си, за което по-късно съжаляват. Характерна особеност е силната сексуална възбуда, граничеща с похотта.

Ако сте много влюбени в „четиринадесетка“, дори да сте в стабилна връзка, винаги држте този човек пред погледа си. Носителите на този цифров код често се провалят в бизнеса – този номер се свързва със загубата на материални богатства. Те трябва да бъдат особено внимателни към своите финанси и най-доброто за тях е да поверят управлението си на надежден партньор, чиято аура е в състояние да потуши неблагоприятните събития.

15

Поетът Теодор Траянов е роден на 15 януари

Под това число се раждат изобретатели и визионери. По рождение те имат много таланти: от технически до поетични, много от които могат да бъдат успешно реализирани. За решаването на най-сложните проблеми, често им липсва търпение и вътрешна дисциплина. Всички трудности и проблеми се възприемат твърде лично и това им пречи за решение, което да ги изведе от тази ситуация. Не са свикнали открито да изразяват недоволството си, като предпочитат да мълчат.

Те са изключително чувствителни и към най-малката критика. Представителите на този цифров код са развили съчувствие и състрадание – те чувстват болката на друг човек по-добре от повечето хора, трудно им е да издържат в ситуация на потисничество над слабите или безпомощните.

16

Личен номер 16 показва, че неговият собственик е дълбоко мислещ човек, който умее да крие истинските си чувства. Отговорен, образован, възприемчив, щедър, по свой начин загадъчен и независим. Има страхотна интуиция. Отговорност и изпълнителност са силните му черти.

В младостта си не се страхуват да изразят мнението си по никакъв повод – открито и с достойнство, но, уви, тогава често е в техен ущърб. С течение на годините се оттеглят по-силно в себе си и стават по-сдържанш, затворени, некомуникативени, предпазливи. Мразят повърхностността, ако „16” реши да започне връзка, това означава, че чувствата му са силни и сериозни. Това е много чувствен и лоялен партньор.

17

Просто е невероятно как такива силни физически данни съжителстват с уязвима душа. Искате да спечелите сърцето им? Покажете искрено своята любов – „17” не търпи фалшивост и лицемерие. От детството им деликатната им природа не обича да ги „къпят в хладка вода.“

За тях е много трудно да се примирят с отказ. Думата „не“, адресирана до тях, ги прави гневни и дори агресивни. Ако те вярват в нещо, ще бъде просто невъзможно да ги убедите в противното. Те обичат повишеното внимание към собствената си личност. Често действат като музи и вдъхновение за творческите натури.

18

Поетът Димитър Бояджиев е роден на 18 май

Цифров знак за борци за справедливост. Такива хора са готови до последно да защитават не само собствените си интереси, но и правата на своите приятели и колеги. Те обаче са доста консервативни – във всеки случай разчитат единствено на личен опит и знания, рядко слушат мнението на другите. „18” е фигурата на естествените аристократи.

Те ще страдат силно и дори могат да изпаднат в депресия, ако по някаква причина осквернят репутацията си и направят всичко възможно да я възстановят. Тези хора са много загрижени за собствения си външен вид и колко привлекателни са виждани от другите.

Рядко се оказват в забавни ситуации, тъй като са свикнали да действат изключително внимателно. В любовните отношения взаимното уважение е от първостепенно значение. Често тези хора имат дълбока емоционална връзка с майките си, чиято морална подкрепа и одобрение са изключително важни за тях.

19

Техният жизнен сценарий прилича на царството на огледалата. Те трябва да бъдат изключително внимателни към това, което казват и правят. Всяко перфектно действие (благородно или гнусно) никога не минава без следа за тях – съдбата постоянно отразява всичко и се връща стократно.

Често плащат за грешките от миналото. Енергични, прагматични и решителни хора. Те предпочитат стабилността: в семейството и в професията, и много рядко се откъсват от домовете си. Материалистите „до мозъка на костите“ – за тях е ценно само онова, което може да се докосне. Те оценяват успеха във всеки бизнес единствено в парично изражение.

20

Силно не понасят самотата – колкото повече хора има в тяхната среда, толкова по-добре. Страхотни оратори и верни приятели, работят добре в екип, с удоволствие участват активно в публични събития. Те харесват шумни празници, концерти … Гостоприемни, приветливи, предприемчиви. Романтици са. Те обичат музиката и танците, имат голям творчески потенциал.

За такива хора казват „галеници на съдбата“ – много от техните желания се изпълняват сякаш от магия. Удивително е, но в същото време, те често се оплакват от живота си, недоволни са от постиженията си. Лесно попадат под влиянието на другите.

21

Тези, чийто рожден ден е на 21-ви, обичат хората. Всеки ден са готови да благодарят на съдбата за всеки ден от своето съществуване. Често идват от заможно семейство. Фактът, че на 21-ия ден слънцестоенето пада два пъти годишно, символизира техния прозаичен характер. Те са фиксирани върху парите, които очевидно също обичат.

От тях излизат велики икономисти, банкери, финансисти. На тях трябва да бъде поверено пълното управление на семейния бюджет. Те отдават голямо значение на собствения си статус в обществото и позицията на партньора си. Те са цинични и иронични. Друга им слабост е сексът, от който те буквално са обсебени. Те знаят как да отделят чувствата от животинското привличане, следователно, ако изневеряват на любимите си хора, те го правят единствено по силата на инстинктите, прекомерното вълнение и просто за да освободят напрежението.

22

Двадесет и две е знак за просветление. Родените под този номер обичат да учат другите и вършат отлична работа с това. Преподавателската и лекционната работа е създадена за тях. „22” са истински учени, на чийто широк хоризонт може само да се завиди. На тях е възложена природата мисия да открият и обяснят на другите най-сложните процеси, протичащи както на земята, така и извън нея.

Оттук например и тяхното желание за пространство. Те не се страхуват да поемат отговорност – както за изречените думи, така и за извършените действия. Такива хора трябва да бъдат хвалени и да им се правят комплименти, от които те процъфтяват. Човекът, за когото е определено това число, е предопределен за триумф. Въпреки това той постига успех в живота не случайно, а чрез упорит труд. Сред родените на 22-ри има много филантропи.

23

В мистериозното число 23 се криптира страстта към приключенията и постоянното движение напред. Хората, родени под това число, са смели, нахални, решителни, импулсивни, общителни и непостоянни. Те имат голям потенциал в бизнеса, работата във финансовия сектор и иновациите. Техните таланти обаче са многостранни и те могат да се осъществят в почти всяка професия, благодарение на високия интелект, креативността и прогресивните идеи.

Те са пълни с оптимизъм, ентусиазъм и любопитство. Най-важното нещо в живота за тях е свободата, те не обичат да се отчитат пред никого. Чувствените сексуални партньори притежават огромна сила на привличане за противоположния пол. Те са като магнит, който привлича трудни ситуации и проблеми. Следователно животът им не може да се нарече прост.

24

Проф. Иван Батаклиев е роден на 24-ти  януари

Той е символ на сигурност и лоялност. Няма по-внимателен и предпазлив представител на календарния месец. Преди да вземат решение за минималната стъпка или дело, те ще претеглят подробно плюсовете и минусите, ще преценят възможните последици и едва след това ще вземат решение.

Да вървиш лошо, очевидно не става въпрос за тях. Специално място в живота им заема храната. Нещо повече, това се проявява в различни аспекти: те могат да отворят собствен ресторант или да станат известни като блестящи кулинарни специалисти. Може да се напишат легенди за тяхната примерност и дисциплина.

25

Животът на тези хора се контролира от интуицията, граничеща с паранормални способности и пророчества. Те съдържат някаква мистика. Това са невероятно чувствителни хора, чието мнение не може да бъде пренебрегнато. Ако такъв човек реши в последния момент да промени мнението си поради факта, че „почувствах нещо лошо“ – не бива да го отписвате, по-добре е да слушате и изпълнявате без обяснение.

Интуитивните способности не изчерпват нещата. Общо две и пет дават седем и това е символ на интелигентността. Да вършат безразсъдни дела, не е в техните правила.

26

Тодор Попов е роден на 26 декември

Общо две и шест дават цифра от осем, две затворени сфери, които образуват знака за безкрайност. Това е символ на приемственост. Това са най-верните приятели и съпрузи. Хората, в чийто житейски код  е „пришито“ числото 26, поемат ролята на покровители – за това те имат всички първоначални данни: силен волеви характер, мощна енергия, талант на лидери, чувствителност.

Такива хора обожават реда, чистотата и красотата царуват в тях. Негативно тяхно качество е суетата.

27

Поетът Никола Фурнаджиев е роден на 27-ми май

В нумерологията лечебната сила се приписва на това число. Нейните представители намират призванието си в областта на медицината и здравеопазването. Те са отлични лечители, често – привърженици на алтернативната терапия. „Собствениците“ на „27“ са интуитивни, емоционални, способни на дълбоко състрадание, не е нужно да бъдат научени на състрадание – грижа за другите, те се чувстват с всяка клетка на душата.

Те никога не се отчайват, учат се от житейския опит и лесно могат да започнат отначало след неуспех. Подложени на силни промени в настроението, нетърпеливи, самоуверени.

28

Фигурата, която символизира закона. Тези хора, чийто рожден ден се пада на 28-и, са много отговорни. Те винаги призовават всички да спазват предписаните правила. Те биха могли да бъдат перфектен съдия или да работят в областта на съдебната практика, това сякаш им е орисано.

Другата крайност – те самите никога не признават вина и са склонни към постоянни обвинения срещу другите. Такъв властен характер се смекчава от „двойката”, която им дава творческо въображение и богато въображение.

29

Номер с голям емоционален потенциал. Често стигат до крайности (днес – обичам, утре – мразя). Работата е там, че числата в състава им са на противоположни краища. „Двойката“ ги прави  миротворци и дипломати, „деветката“ – харизматични авантюристи.

Те имат късмет с парите в живота – стигат до тях доста лесно: печелят от лотарията. Но те трябва сериозно да работят върху личния си живот, постоянно се влюбват в „грешните хора“ и често страдат от чувство на несигурност до партньора си.

30

Георги Георгиев, роден на 30 януари

„Тридесет“ е знак за успешен бизнес, „30“ СА независими и волеви хора. Те имат фантастична памет, умеят да се концентрират перфектно, „изключвайки се“ от заобикалящата ги среда. Възможностите на тяхната интелигентност са огромни, а проницателността и бързината на ума помагат да се справят с най-трудните ситуации.

Животът им е пълен със събития, няма да се отегчите от тях. Ако искате безпристрастна оценка на случващото се – поискайте съвета на човек, роден на тридесетА ДАТА. Те не се колебаят да кажат цялата истина лично и да помогнат с практически съвети.

31

Знак за целенасочени и независими хора. Не пропускат нито една възможност, която им дава животът. Във всичко, което правят, се проследява специален индивидуален почерк и творчески подход. Всеки бизнес, който предприемат, ще бъде усъвършенстван. Това свойство им помага да завоюват високо място в обществото.

Отлични организатори на най-дръзките проекти. Те не обичат да следват утъпкани пътеки, но винаги търсят нови пътища и посоки. Те ценят стабилността и вярността. Не се опитвайте да ги заблудите – загубите ли доверието им, ще е завинаги.