В двора на Професионалната гимназия по селско стопанство „Царица Йоана“, във вторник се откри с водосвет нова конна база ТОМИНИК. Обучението е в ръцете на опитен треньор – Димитър Димитров.

ПГСС „Царица Йоанна“ е и партньор на младите инвеститори. Конният спорт и конният туризъм са едно ново начало, за да се възвърне славата ни като конен регион.  „Възобновяваме нещо, което е било и се надяваме да бъде. Бъдещето е в инвестициите.“ – подчерта директорът на гимназията инж. Георги Гатев.

Кметът на град Пазарджик – г-н Тодор Попов поздрави за поредната инициатива и я определи като „Още един щрих в палитрата от дейности в града ни с насока спорт и свободно време за младите хора.“

ПГСС „Царица Йоанна“ е вярна на своето мото: Традиции, настояще – бъдеще! И всяка нова инициатива е нов хоризонт за обучението и възпитанието на младите хора, които мислят за своето бъдеще. А тези, които обичат конете са добре дошли в гимназията, защото в обучението по професията „Ветеринарен техник“ имаме здрави основи, дългогодишен опит.

Любовта към коня, любовта към животните и грижите за тях са измерение за човечност.