„Скъпи приятели, аз искам да ви благодаря, че толкова години, повече от 15, сме заедно. Искам да ви благодаря, че заедно си развиваме града, който става все по-красив, все по-подреден, все по-успешен. Да ви благодаря и за това, че ние вече имаме друго самочувствие, друга житейска перспектива. В Пазарджик имаме културни традиции, имаме ансамбли, оркестри. Виждате ги нашите деца! Имаме спортисти, с които се гордеем.

Имаме добре уреден град, имаме препитание, имаме безработица под два процента, имаме супер перспективи в чисто икономически план. Това се дължи на труда на всеки един от нас. Успехът е общ. Затова се гордея с всичко това и ви благодаря! И, разбира се, по-важното и по-доброто ни предстои. Искам оттук нататък да сме по-мотивирани!  Искам Пазарджик да е №1 в спорта! Искам Пазарджик да е №1 в културните ни традиции! Искам да се гордеем с децата си! Искам да покажем, че имаме самочувствие, което заслужаваме!

Искам да имаме още поводи, с които да се гордеем с града си! Да покажем, че Пазарджик е място за пример.“ , се обърна към изпълнилите спортната зала Тодор Попов, след като с възрожденска песен започна концертното изпълнение на Деси Добрева. Преди това танцовият състав „Чудесия“ вдигна емоционалната вълна на местния патриотизъм.

Без вас това няма как да стане! Затова  състезанието, което ни предстои, трябва не да го спечелим, а да го спечелим убедително. Защото всички трябва да разберат, че в живота печелят тези, които са най-умни, тези, които са най-работливи, тези, които са най-отговорни, тези, които са най-възпитани и тези, които гледат напред и нагоре.

Още веднъж ви благодаря , че толкова години сте с мен, че толкова години подкрепяте мен и политиките, които предлагам. Това е най-важното за мен. Това ми дава самочувствие, сила и мотивация да ставаме още по-добри. Защото един кмет е лицето на града, един кмет трябва да отговаря на очакванията на хората. И един кмет нищо не би постигнал, ако няма подкрепата на активните, знаещите, можещите и работливите хора на града. Така че – гордея се с вас, скъпи приятели!“

След тези думи на Тодор Попов десетки изпълниха спортното поле на залата в многокатно хоро. Под бурните аплодисменти на публиката Галена сподели: „При толкова много подкрепящи ви хора, успехът е неизбежен, а и аз самата нося късмет на приятелите си, г-н Попов!“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!