Кандидатът за кмет на община Пещера Йордан Младенов от Коалиция „БСП з България“ проведе предизборна среща с учителите и помощния персонал в ДГ „Сокола“ в родопския град. Той представи на вниманието им своите основни приоритети за развитието на община Пещера през следващите четири години. Ангажира се, ако бъде избран за кмет, да работи за изцяло нов облик на града, да подобря и дейността на ОП „Чистота“ по отношението на почистването и текущите ремонти в града, както и да създаде повече детски кътове в града.

„Като баща на две деца разбирам проблемите на младите семейства, затова обещах да работя за поетапното отпадане на таксата за детските градини, безплатна детска кухня за децата до 2-годишна възраст и създаването на добри условия за отдих и туризъм в общината. Идеята ми е младите хора и техните деца да останат и да се реализират в родното си място“, уточни Младенов. Той обсъди с педагозите и  проблема с качеството на питейната вода, която в част от града е с влошени показатели. „За мен е недопустимо да живеем в планината и да нямаме чиста питейна вода. В тази връзка поемам ангажимент, ако бъда избран за кмет, да подобря състоянието на довеждащите водопроводи и филтрите към тях“, бе категоричен кандидатът за кмет.

Той сподели с персонала на детската градина и намерението си да подобри инфраструктурата в бившите казарми и да ги превърне в място за спорт и отдих, а също и да реализира проект за „Улица на занаятите“ от казармите до крепостта „Перистера“. Учителите и помощния персонал в детското заведение споделиха огромната си нужда от готварска фурна за кухнята, както и освежаване на двора и детските съоръжения. Обсъден бе и  въпросът за работата на детските градини през летните месеци, недостига на деца, както и липсата на диалогичност с общинското ръководство в тази посока.

 „За мен е недопустимо диалогът между гражданите, институциите и общинското ръководство да е прекъснат и ще работа това да се промени. Обещавам да направя и постъпления към местния бизнес за осъществяването на частични ремонти, дарения и видеонаблюдение на детските заведения“, каза още Младенов.  Той представи и своя екип от специалисти с опит и млади хора с амбиция да направят родния си град „желана територия“ за тях и техните семейства.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!