В гр. Панагюрище вчера и днес се проведа Третия турнир по художествена гимнастика „Панагюрско съкровище” и приз „Ренета Камберова”. Главен съдия на състезанието беше международната съдийка и олимпийска медалистка с ансамбъл Християна Тодорова, в състезанието взеха участие повече от 500 гимнастички от цялата страна. Блестящ старт на новия сезон отбелязаха грациите от Пазарджишкия клуб „Диляна Прима“, завръщайки се от Панагюрище с много медали и страхотни емоции.

В категория до 7 години възпитаничките на треньорката Уляна Айналиева спечелиха златни медали на съчетанията „Хайде да танцуваме“ и „Цветята танцуват“, сребърни за „Пасо добле“ и бронзови медали за децата от „Суинг“ В категория А за ДМВ до 10г, чаровната Александрина Митева спечели бронз на въже, прекрасната Надежда Малинова се пребори за сребърен медал на съчетание с обръч, а Дарина Трифонова изигра без грешка своето съчетание с обръч и спечели златен медал. Дара Стоянова в категория „А“ да девойки младша възраст спечели 3 златни медала, на топка, бухалки и в многобоя, в същата категория Адриана Данова изигра с много чувство своите бухалки и се нареди на второ място със сребърен медал.

При деца родени 2007г. А категория Божидара Пепелова безапелационно спечели златен медал. Много добро представяне на своите съчетания направиха грациозните гимнастички и ученички в Спортно Училище гр. Пазарджик Никол Трендафилова, Любомира Кабурова и Татяна Чергарова.

Бронзов медал завоюва и прекрасната Мария Гигова за съчетанието си с въже. Най престижната – награда „Приз Ренета Камберова“ беше връчена от Олимпийска шампионка и патрон на турнира Ренета Камберова на победителката в многобоя – Дара Стоянова. Честито на гимнастичките от СК „Диляна Прима“, които отново се представиха блестящо на поредния турнир и поздравления за силната подготовка на треньорите Величка, Петкова, Уляна Айналева, Ели Делева, Ружа Блангева и хореограф Диди Кирова.