Бюлетините с които ще гласуваме на предстоящите в неделя избори за кметове и общински съветници, пристигнаха със строга охрана в Областна администрация – Пазарджик. Те ще останат там докато не бъдат разпратени по Общинските избирателни комисии, които от своя страна ще ги разпределят по избирателните секции. Повече подробности за този процес ще съобщим по-късно. Вижте образците за гласуване в община Пазарджик.

Седем са кандидатите за кмет на Пазарджик, напомняме, че за да бъде валидна бюлетината ви, трябва да отбележите с хиксче или отметка само един кандидат. Химикалът не трябва да излиза от рамките на полето за гласуване, което в случая е квадратчето с номера на съответния кандидат. Бюлетини в които има надписи или знаци извън това поле се броят за невалидни. За първи път в бюлетината има и поле за „не подкрепям никого“.

Обърнете внимание на бюлетината за общински съветници, тя съдържа имената на всички кандидати, а за нашата община те са над 340 души. Запознайте се предварително с номера на партията или коалицията, която подкрепяте и преференциалния си кандидат. На тази бюлетина трябва да маркирате две квадратчета – с номера на партията и преференциалния ви вот. Отново това става с кръстче или отметка.

В Алеко Константиново има трима кандидати за кметове. Освен за един от тях жителите на селото, трябва да попълнят още две бюлетини. Една за общински кмет и една за общински съветници. Това важи и за другите населени места в общината.

В Априлци също има трима кандидати за кметове.

3-ма са кандидат – кметовете и в Братаница.

Един кандидат за кмет има във Величково, за да бъде избран обаче, броят на събраните гласове от действителните бюлетини трябва да бъде 51%. В противен случай изборът ще е валиден, но няма да има избран кмет.

Останалите образци вижте на страницата на Общинската избирателна комисия – ТУК