Общият устройствен план e готов и ще бъде внесен за одобрение от Общинския съвет още на първата сесия или най-късно до януари. Така ще отпаднат тромави административни процедури и ще бъдат облекчени административните услуги за бизнеса. Това заяви днес на заключителната си пресконференция Тодор Попов. Темата на днешната му среща с журналистите бе „Инфраструктура и бизнес среда“. Заедно с него пред журналистите застанаха и кандидатите за общински съветници – Веселин Делчев, Румен Янъков, Стоян Йончев, Венелина Георгиева и Румен Димитров.

Сред приоритетите за следващия мандат на Тодор Попов са завършването на Западния околовръстен път, който става все по-необходим на града, както и цялостен ремонт на съществуващия околовръстен път – бул. „Стефан Стамболов“.

Тодор Попов посочи, че през последните години е направено изключително много по отношение инфраструктурата на града и ремонтът на улици, паркове и квартали е залегнал сред приоритетите още от първия му мандат като кмет. „Бяха преасфалтирани знакови улици като „Пловдивска”, бул. „България”, „Болнична”, много от по-малките улички. Разширихме платната на важни други, включително с нови тротоари: бул. „Цар Освободител”, „Мария Луиза”, „Кочо Честименски”, „Д-р Н. Ламбрев”, „Петър Бонев”, „Мильо Войвода”. Реновирани бяха почти всички крайни квартали – „Запад”, „Устрем”, „Болницата”, „Младост”, „Моста на Лютата”, цялата централна градска част. Разбира се усилията ни през следващите години ще бъдат насочени към оставащите няколко квартала: „Ставропол”, покрай „Стефан Караджа”, „Ябълките”.

Кой каквато и да си говори, градът ни придоби различен вид. И това е видно за всички. Които имат очи, го виждат, които не го виждат – да гледат по-внимателно, заяви Тодор Попов.

Разбира се, ние нямаме самочувствието, че сме решили всички проблеми на града, но със сигурност те са станали по-малко. Да не забравяме това, което сме направили в населените места, които са 31 – асфалтирани или чакълирани са над 600 улици, оправили сме площади, църкви, здравни служби, читалища, училища и детски градини. Цялата образователна инфраструктура в града е реновирана, припомни Тодор Попов. Той призна, че през последната година тротоари не са правени, а ремонтът им е наложителен, затова ще бъде изготвена специална програма. Предстои и цялостна подмяна на уличното осветление в Пазарджик и общината.

На дневен ред след частичния ремонт отново ще бъде и Градският централен пазар. Предвижда се монтирането на специални рамки за зимния сезон, както и подновяване на павилионите, което ще стане след проект с участието на всички архитекти и одобрението на хората.

Другият важен въпрос е видеонаблюдението. „Вече започнахме с 4 важни кръстовища и трябва да го разширяваме през годините, защото е най-добрият профилактичен инструмент за намаляване противоправното поведение на някои наши съграждани“, заяви Тодор Попов.

И с новия устройствен план, и с разширяване обхвата на предоставяните услуги ще продължим да подпомагаме на бизнеса. Той винаги е бил обгрижван от администрацията, каза Тодор Попов и посочи, че новата Икономическа зона, където до преди 10 години е било само едно предприятие – „Еми стил“, сега площите са изцяло заети, навсякъде се строи, а като доказателство посочи трафика по кръговото на Марешкия мост – в 17 часа, за да се мине от там са нужни поне 5 минути чакане.

В заключение Тодор Попов заяви, че направеното до момента създава чувство за успешност за всеки един от екипа му. „Целта ни е да ставаме по-успешни като общност, да създаваме успешни модели за поведение за младите хора. На тези избори за мен е важно да спечеля умните, активните и образовани хора“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!