Над 70 души препълниха залата на „Биовет“ за среща с кандидата за кмет на община Пещера от Коалиция „БСП за България“ – Йордан Младенов. Те изслушаха с внимание основните приоритети в управленската програма на кандидата и поставиха много въпроси. Първият от тях бе за това какво ще бъде направено в Пещера, за да може младите хора да останат  в общината. Йордан Младенов обясни, че съвместно с бизнеса ще се работи за осигуряването на трайна заетост и добро заплащане.

Освен това ще се заделят средства от общинския бюджет за модернизиране на материалната база на училищата. Кандидатът за кмет обясни, че ще се даде възможност за ползване сградата на читалището за различни инициативи като прожекция на филми, театрални постановки и други, които до сега не са много чести в културния календар. Коментиран беше и поставен въпрос за проблем с канализацията на улица „Петър Горанов“, който не е решен през последните три години.

Йордан Младенов пое ангажимента да се запознае с проблема лично и да се потърси решение, което е във възможностите и компетенциите на общината. Поставени бяха и въпроси, свързани с проблеми при сметосъбирането, а също и с незаконното строителство в определени части на града. Присъстващите коментираха и необходимостта от справедливост при начисляването на такса смет, тъй като такава се дължи и за неизползваеми имоти.

Част от работниците зададоха въпроси за възможностите за газификация на града, а също и за необходимостта от подобряване качеството на питейната вода. Йордан Младенов обясни, че ако получи доверието на хората и има възможност да управлява общината, ще проведе разговори с фирмата, която инвестира за газифицирането на Пещера, освен това след компетентното становище на специалисти ще бъдат заделени средства за по-добро филтриране на водата. Срещата премина активно, диалогично и завърши с пожелания за успех на 27 октомври.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!