В последния ден на месец октомври, на 31-ви – четвъртък, в концертна зала „Маестро Георги Атанасов“ ни очаква поредният подарък от симфонично оперетно дружество Пазарджик. Меломаните ще могат да се насладят на изпълнения под диригентската палка на италианския маестро Джанкарло ди Лоренцо.

Основател и диригент на „Оркестър Vox Aurae“ в Бреша от 1992 г. насам, той се посвещава на преоткриването и задълбочаването на малко известни автори на бароковата музика като Ф. Дюранте, Ф. Л. Гасман, Дж. Мисливечек. С „Vox Aurae“ той записва пълната серия от симфонии за струнни от F. Durante, първият том на италианските автори от 20-ти век, пишещи в бароков стил, Симфониите за струнни от J. Myslivecek, неразделна част от симфониите за струни на FL Gassman, и CD посветено на пиано и оркестрови концерти на W.A.Mozart.

Всички записи са редактирани от фирма „Агора“ в Милано. През 2003 г. Джанкарло ди Лоренцо става художествен ръководител и първи диригент на Оркестъра на Teatro Olimpico във Виченца, като заема длъжността до декември 2011г.  През октомври 2005 г. ръководи Оркестъра на Teatro Olimpico на Виченца в Barge Music в Ню Йорк, където се завръща през март 2006 г.,  в престижната зала Карнеги.

Солист на концерта в четвъртък ще е младият пианист от Гърция Константинос Алексопулос. В програмата ще прозвучи Увертюра из оперета „Така правят всички” от В. А. Моцарт, Концерт № 3 за пиано и оркестър от Л. Ван Бетховен и  Симфония № 3 ре мажор от Шуберт. Началото на концерта е 18:30 часа.