Досегашният кмет на община Сърница Неби Бозов поема втори мандат, заедно с него съпартийците му от ДПС „смаил Чалъшкан и Антон Мехов ще управляват съответно Медени поляни и Побит камък. Днес Неби Бозов празнува и рожден ден. Той благодари на жителите на цялата община за оказаната му подкрепа в изборния ден:

Уважаеми граждани на Община Сърница,
Скъпи приятели,
За пореден път доказахте, че нашето гражданско общество е будно и мислим в перспектива за нашето бъдеще и общо благо.
С огромна радост искам да Ви съобщя, че при 100% обработени протоколи от ОИК Сърница, Движението за права и свободи отново спечели Вашата безапелационна подкрепа и доверие.
И в трите населени места на територията на общината – гр.Сърница, с.Побит камък и с.Медени поляни новите им градоначалници са кандидатите на ДПС.
Като кандидат за кмет на община съм получил гласовете на 95.4% от гласувалите избиратели.
Антон Мехов в Побит камък е получил подкрепа от 98%.
Най-драматична беше развръзката в с.Медени поляни, където въпреки тежката кампания, нашият кандидат Исмаил Чалъшкан е получил 59,3% подкрепа от избирателите.
За Общински съвет пък нашите кандидати са получили 83,82%, което означава, че в новия общински съвет ще имаме 11 представители от 13 .
Приятели,
Няма как да не съм изключително радостен и горд, че аз и моят екип имаме толкова голямо доверие от Вас – нашите избиратели. Този висок резултат не е поради липсата на кандидати, а защото всички заедно искаме едно по-добро бъдеще за Сърница и имаме будно и отговорно общество. И именно поради тази причина всички Вие излязохте вчера и пуснахте своя глас в избирателните урни. Това ме кара да вярвам, че пътя, които заедно сме поели, е правилен и добър за развитието на родния ни край.
От мое име и от името на всички кандидати на Движението за права и свободи искам да изкажем благодарността и признанието си към всеки един гражданин на Община Сърница. Показахме, че заедно можем много и ще продължим да го правим.
Имате моето уверение, че през следващите четири години ще работим упорито и отговорно за развитието и просперитета на Община Сърница, така, както сме го правили до сега
Благодаря ви!

Общинската избирателна комисия в Сърница обяви избраните за общински съветници кандидати на партии, както следва:
 1. Муса Мустафа Сръкьов                           ПП ГЕРБ
 2. Любомир Сашов Малинов                     ПП ГЕРБ
 3. Салих Салихов Османджиков               ПП ДПС
 4. Фатме Салих Молаахмед                        ПП ДПС
 5. Саит Халил Мехмед                                 ПП ДПС
 6. Байрям Джевдет Мечкарски                 ПП ДПС
 7. Салих Муса Исмаил                                 ПП ДПС
 8. Емин Реджеп Кьосей                               ПП ДПС
 9. Муетдин Мезамединов Саитов             ПП ДПС
 10. Емин Алиосман Карамолла                  ПП ДПС
 11. Мехмед Ахмедов Толупов                      ПП ДПС
 12. Муса Мустафа Муса                                 ПП ДПС
 13. Сибел Ахмед Семерджиева                   ПП ДПС