Само след две седмици започват Рождественските пости, а Коледа и Нова година все повече наближават, въпреки топлите дни на октомври до момента. Предпразничното настроение е все по-близо до нас и е време да организираме своите почивки, търсейки най-добрите оферти. Наблюдава се поскъпване на новогодишните пакети спрямо миналата година с 11%. Тази година най-скъпият новогодишен пакет у нас може да се намери в Банско за цената от 1500 лева на човек, съобщи Bulgaria ON AIR.

За празниците най-предпочитаните услуги остават спа, зимни спортове, семеен уют в каменни къщи и вили и специфични празнични програми, организирани от дадени хотели. За спа почивка топ дестинациите са Велинград, Хисаря, Сандански, Девин и Белчин баня.

От ски курортите най-често избираме да отидем в Банско, Пампорово или Боровец. По Черноморието пък най-много празнуващи се очакват в Св. Св. Константин и Елена и Поморие. Много българи и тази година ще прекарат празниците в чужбина. Най-голям скок се наблюдава в резервациите в съседните държави: Турция, Македония, Сърбия и Албания. От европейските столици фаворити остават Прага, Виена, Рим и Париж.

Тези, които търсят по-екзотични места, тази година са се спрели на Дубай, Индия и дома на Дядо Коледа – Лапландия.