Ден за размисъл е днес в осем общини от областта, където утре предстои втори тур на местните избори . Балотажи ще се проведат в общо шест общински центъра – Пазарджик, Брацигово, Белово, Пещера, Ракитово и Стрелча и 22 населени места – с. Априлци, с. Говедаре, с. Дебращица, с. Ивайло, с. Црънча, с. Аканджиево, с. Габровица, с. Голямо Белово, с. Мененкьово, с. Момина Клисура, с. Варвара, с. Виноградец, с. Ковачево, с. Симеоновец, с. Елшица, с. Попинци,  с. Радилово, с. Капитан Димитриево, с. Калугерово, с. Динката,  с. Козарско и гр. Костандово.

В 18 областни града в страната също ще се проведе втори тур на местния вот, сред тях са: Пазарджик, София, Благоевград, Варна, Пловдив, Плевен, Русе и Ямбол.

В деня за размисъл не е позволено да се извършва предизборна агитация. Съгласно Изборния кодекс не разрешено в този ден да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзитпол за резултатите и нагласите на избирателите за подкрепа на определена партия, коалиция, местна коалиция или независим кандидат до приключването на изборния ден до 20.00 часа на ноември. За участие в местните избори в ЦИК регистрираните партии и коалиции са общо 66: 59 партии и 7 коалиции.