Новоизбраните общински съветници, кмет на община и кметове на кметства в община Септември днес положиха  клетва и подписаха клетвен лист в присъствието на областния управител Стефан Мирев, председателя на Общинската избирателна комисия и граждани на общината.

“ Бъдете инициативни и последователни, стремете се да постигате консенсус, да чувате и разбирате предложенията и проблемите на хората, които са ви дали изключителната привилегия да решавате и работите за общото благо. Пожелавам ви с воля и разум да вземате законосъобразни решения в интерес на хората“, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев по време на тържествената сесия на Общински съвет Септември.

Клетва положиха новоизбраните кмет на община – Марин Рачев, 21 общински съветници и 11 кметове на кметства. Заседанието бе водено от най-възрастният съветник Иван Костов. След проведената процедура за избор на нов председател, с гласовете на 13 от общо 21 съветници, за председател беше избран Кирил Тодорин от Местна коалиция „Обединени земеделци“, в която участват ПП ГЕРБ, ВМРО-БНД и ПП НФСБ, останалите парти и коалиции в новия общински съвет на Септември са – местна коалиция „БСП за България“, местна коалиция „Алтернатива на гражданите, ПП“ Единна народна партия“ и ДПС. Следващото заседание на Общински съвет Септември ще се проведе на 14 ноември.

Ето и всички кметове в общината за предстоящия мандат 2019/2023 г.

Общинският кмет Марин Рачев бе избран с проеобладаващо мнозинство още на първи тур, на 27 октомври. За него, както и за голяма част от кметовете на населени места това ще бъде втори мандат.

Богданка Атанасова – кмет на Симеоновец

Дойчин Анчев – кмет на Лозен

Димитър Деянов – кмет на Варвара

Димитър Христосков – кмет на Ветрен дол

Елинка Благова – кмет на Виноградец

Иван Каменарски – кмет на Карабунар

 

Маргарита Неделчева – кмет на Ковачево

Пламен Темелков – кмет  на Семчиново

Радослав Лютаков – кмет на град Ветрен

Христина Венчева – кмет на Бошуля