С Открито писмо до Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и медиите учредителите на пазарджишката структура искат оставката на сегашното ръководство. Публикуваме пълния текст на писмото:

                         ОТКРИТО ПИСМО            

 

От учредители на Гражданско сдружение и в последствие на ПП ГЕРБ в Пазарджик през 2006 – 2007 г.

 

ГОСПОДА,

 

Резултатите от отминалите местни избори са ясни.

Време е за анализи и оценки на работата по места.

Като създатели и учредители на ПП ГЕРБ в Пазарджик преди повече от 12 години, се обръщаме към Вас за да споделим болката си и огорчението от поредния провал на ръководената от г-н Найден Шопов областна структура на партията.

В Пазарджик сме трети на вота за кмет, който резултат намираме за позорен!

По-слабо ГЕРБ тук не се е представяла от създаването си до момента – цели 4 избора за кмет на общината.

От 12 общини ние имаме наши кметове само в Брацигово, Велинград, Панагюрище и Лесичово. В Септември коалицията беше от 4 партии. Загубихме Пещера, а в Белово сме дори трети. Въобще не отваряме дума за представянето в Батак, Ракитово, Стрелча… В половината села от Пазарджишка община управляваща партия като ГЕРБ нямаше кандидат-кметове.

Очевидно е, че областната структура не работи добре, което е видно и от крайните резултати, които са най-реалният измерител. Смятаме, че липсва и обединителната фигура начело на партията в Пазарджик.

Найден Шопов не е скандален или морално укорим човек, но явно не става за отговорния ръководен пост, който заема от вече много години.

Стара максима е, че когато един отбор губи постоянно –  водачът му задължително се сменя.

Очакваме промяна, която явно трябва да се направи „отгоре”.

Видно е, че ръководството на местната областна структура не смята и този път да поеме своята отговорност/вина за крайният резултат, подавайки оставката си.

 

С уважение: Георги Йорданов(бивш оргсекретар на ПП ГЕРБ в Пазарджик), Йордан Ташев, Димитър Александров и др. загрижени за състоянието на ГЕРБ в Пазарджик.