По повод на появили се публикации в различни медии със заглавия: «Пребиха общински съветник от Стрелча» и «Общински съветник от АБВ в Стрелча е бил пребит снощи», бихме желали да изразим своята позиция по така поднесената информация. В момента на публикуване на тези материали в сайтовете на медиите по всички официални канали за подаване на информация за извършено престъпление или друго закононарушение няма получен подобнен сигнал нито в РУ-Панагюрище, нито в ОДМВР-Пазарджик.

На основание само на публикациите директорът на областната дирекция на МВР в Пазарджик старши комисар Ивайло Тишев разпореди незабавна проверка. Едва тогава и след  предприетите действия от страна на служителите от полицейския участък в гр.Стрелча е депозирана жалба по случая. Това е станало, след като е установена самоличността на визирания мъж, за когото се твърди, че е бил обект на насилие и саморазправа.

Полицейските служители сами са влезли в контакт с него, разяснили са възможността да потърси правата си, като депозира на жалба в полицията. В хода на проверката е изяснена фактическата обстановка около случилото се в малките часове на 4 ноември и причината за конфликта между кандидатът за общински съветник И.Т.-36г. и друг негов 17-годишен съгражданин. Установено е, че малко преди това И.Т. пръв е започнал скандал с непълнолетния младеж, което от своя страна е провокирало малко по-късно и неговата ответна реакция в центъра на Стрелча.

След приключването на проверката преписката по случая ще бъде изпратена и до Районната прокуратура в Панагюрище за произнасяне по компетентност. Дълг на полицията е да защитава живота, здравето и интересите на гражданите от региона. Но за да се случва това е необходимо и съдействието на хората, като подават реални сигнали по официалните канали и предоставяне на органите на реда максимално подробна информация за всеки конкретен случай.