Нямам нищо общо с писмото на учредителите на ГЕРБ – заяви днес ексшефът на Общинския съвет на Пазарджик и бивш член на управляващата партия – Георги Йорданов. Той заяви, че е бил потърсен от останалите хора подписали Откритото писмо до медиите, но не присъствал на сбирката, на която е било взето решение за написването на това писмо. Името ми стои на първо място в него, а аз не съм давал съгласие да се поставя под документа, каза още Йорданов. Това е и причината да потърся връзка с PZdnes. Става дума за откровен опит за манипулация от страна на останалите хора поставили имената си под писмото.

В писмото разпратено до медиите преди два дни се иска оставката на областното ръководство на ГЕРБ, а като мотив за нея се изтъква поредната загуба на изборите в областния град и по-малки градове в региона.

Междувременно от  областната централа на ГЕРБ – Пазарджик, заявиха, че всички учредители са били изключени още през 2008 г. от тогавашния шеф на партията Цветан Цветанов, заради уронване престижа на партията.