До Рождество Христово остават 46 дни, сега е моментът да помислите за подаръците на децата и близките си, защото с наближаването на празника ще имате доста други ангажименти. Наша проверка в магазините на Пазарджик показа, че коледни украси вече се предлагат в голяма част от търговската мрежа. Традиционните червени коледни цветове вече са изместени от пастелно розово и синьо. Ето защо не се изненадвайте, че играчките за елха, панделките, както и всички останали аксесоари за украса на елхата искрят в тези тонове.

И през тази година коледната украса включва цветя, естествени треви и пеперуди, но както вече уточнихме в новата цветова гама. Никой не ви задължава да следвате тази тенденция, а ако желаете да обогатите своята украса с червени, сребристи или златисти аксесоари, ще имате също богат избор. Наблюдава се поскъпване на изкуствените елхи, които вече можете да си вземете и с изкуствен снях, когото производителите щедро са налепили по игличките.

Освен за подаръците е добре да помислите и за украсата на трапезата. Ако миналогодишната покривка е била окапана с нещо неизличимо, по-добре обходете магазините за нова. На много места има отстъпка, специално за покривки и тематични салфетки. Освен това традиционното бяло може да бъде заменено с тъмно синьо или пастелно сиво. Една малка промяна винаги може да внесе повече празничност в атмосферата.

Ако вече сте наясно, с кого ще прекарате Бъдни вечер и Коледа, то проверете дали сервизите ви за хранене и напитки не се нуждаят от подмяна. Много често се случва да счупим чаша или чиния в последния момент. Заради това се запасете с поне три резерви.

Подаръците са задължиелни за децата, но и възрастните са доволни, когато ги почетем за празника. Постарайте са да научите от своите близки от какво имат нужда. Така подаръкът ви ще бъде още по-ценен. Няма да ви се налага да купувате непотребни вещи, които ще прашасват в някое чекмедже. Не забравяйте, че книгите са универсален подарък, особено за човек, който обича да чете. Следете за намаления и в книжарниците.

Също така не забравяйте да поглезите и себе си преди и по време на Коледните празници. Ако обичате да експериментирате, то вижте нашите предложения за празничен маникюр.