Модният дизайнер Патрик Луи Вюитон, правнук на основателя на модната къща Louis Vuitton, почина във Франция на 68-годишна възраст.

Това беше съобщено на официалната страница в Инстаграм на Louis Vuitton.

„С дълбока скръб споделяме новината за смъртта на Патрик-Луи Вюитон. Всичките ни мисли са със семейството му, по-специално със синовете Пиер-Луи и Беноа-Луи, които работят до нас, както и с неговите внуци. Патрик-Луи се придържа към семейната традиция, присъединява се към работилницата като майстор дърводелец през 1973 г. Неговият опит и страст да прави куфари непрекъснато актуализира наследството на Travel Art ”, казва LV.

Причините за смъртта на дизайнера не се съобщават. Модната къща заяви, че Патрик Луи продължава семейната традиция, когато се присъединява към Louis Vuitton през 1973 година. В началото той работи като дърводелец и прави сандъци с много високо качество.

Модната къща Louis Vuitton е основана от Луи Вюитон през 1854 г. във Франция. Тя е специализирана в производството на куфари и чанти, модни дрехи, парфюми и луксозни аксесоари под същата марка.

Делото на Патрик ще продължат синовете му Пиер-Луи и Беноа-Луи.