На Първият Международен Турнир по художествена гимнастика „Victoria cup“ в столицата, взеха участие над 500 деца от България, Германия, Белгия, Босна и Херцеговина, Италия и Кипър.

Лично председателят на българската художествена гимнастика Илияна Раева присъства на откриването на престижния турнир и поздрави домакините, както и всички бъдещи гимнастички, участващи в състезанието. В специална витрина за първи път бяха събрани и показани на едно място олимпийските медали, спечелени от българските ансамбли и индивидуални състезателки по художествената гимнастика. В категория „А“ за деца родени 2008 г. Дара Стоянова и Адриана Данова от Пазарджишкия клуб „Диляна Прима“ и ученички в Спортно училище гр. Пазарджик се представиха изключително успешно с участието си във втория ден от турнира и въпреки високата конкуренция успяха да спечелят следните медали: Адриана Данова изигра много чувствено съчетанието си на лента и успя да си извоюва бронзов медал и трето място на почетна стълбичка, тя показа много голям напредък и старание в композициите си на въже и бухалки.

Първо място на топка за завладяващото съчетание, изпълнено от Дара Стоянова и второ място в многобоя. Дара представи за първи път на турнир своята нова композиция на лента, изигра я изключително силно и въздействащо и заслужено спечели втори златен медал от турнира за това трудно съчетание. Нашите гимнастички бяха наградени лично от председателят на българската художествена гимнастика Илияна Раева, председател на българската ФЕДЕРАЦИЯ по художествена гимнастика.

Грациозната Ани Чакърова направи много добро представяне в своята категория, но сред многобройната конкуренция остана в подножието на медалите. Стискаме палци за отлично представяне в неделя на прекрасните гимнастички Никол Трендафилова, Любомира Кабурова и Татяна Чергарова. Адмирации за пореден път към треньорите на СКХГ „Диляна Прима“ гр. Пазарджик за положения труд, силната подготовка и нестихваща енергия.