С водосвет за здраве и успехи, отслужен от негово благоговейнство отец Атанас Манолов архиерейски наместник на панагюрска духовна околия, започна тържествената сесия на Общински съвет Панагюрище. В деня на Свети Мина, в присъствието на областния управител Стефан Мирев, кметът на Община Панагюрище Никола Белишки общинските съветници и кметовете на кметства в общината положиха клетва.
„Историята и времето са доказали, че Панагюрище и име – символ на подвиг и героизъм, на бащин завет за вярност към род и Отечество. Когато кажем думата клетва, тук в Панагюрище, в съзнанието на всеки българин изниква споменът за заклятието на Оборищенци, за клетвата на Първото Велико Народно събрание, защото Оборище е място, където цяла България си спомня за носителите на свободата. Място, до което всеки, който е тръгнал да представлява народа, трябва да се допира когато поеме пътя на дълга си към обществото“, каза в приветствието си Областният управител Стефан Мирев. Той допълни, че днес Панагюрище и общината са пример за финансово стабилно и добро управление с множество реализирани проекти.
С тайно гласуване за председател на Общински съвет Панагюрище беше избран Христо Калоянов от ГЕРБ. Той получи подкрепата на 14 от общо 21 съветници.