Новоизбраният кмет на община Пещера Йордан Младенов, кметовете на селата Радилово и Капитан Димитриево, и общинските съветници в Пещера положиха клетва и встъпиха в длъжност. Преди началото на първото заседание на местния парламент, Йордан Младенов и общинските съветници от Коалиция „БСП за България“ положиха цветя пред паметниците на Васил Левски и братя Горови в Пещера.

Заседанието на Общинския съвет започна под звуците на химна на Република България. Председателят на ОИК-Пещера Васко Икономов, обяви имената на избраните кмет на община, кметове на населени места и общински съветници и връчи техните удостоверения. Първото заседание на новия Общински съвет в Пещера бе ръководено от най-възрастния съветник – Николай Атанасов. След полагането на клетвата и подписването на клетвения лист, новият кмет на община Пещера Йордан Младенов  благодари на всички жители на общината, които са го подкрепили.  „Днес е символичен ден за община Пещера.

Ден, в който ние, хората, които получихме доверието на нашите съграждани полагаме клетва да работим в интерес на общото благополучие. Думите на тази клетва не бива да бъдат напразни, а с всяко свое действие да отговорим на очакванията за по-добър живот в община Пещера. Благодаря на всички жители на общината, които подкрепиха мен и моя екип и нашите идеи за развитие на общината. Благодаря и на всички, които изразиха своята гражданска позиция и гласуваха и за представители на други политически партии.

Тук, в тази зала, влизаме различни в политическите си убеждения, но когато взимаме важни решения, трябва да бъдем единни, защото нашата най-висша цел е добруването не на един или двама, или на една група, а на всички хора, които живеят в община Пещера“, каза Йордан Младенов. Той получи от областния управител Стефан Мирев символите на община Пещера – огърлица и ключ. По време на първото заседание бе избран и председател на Общинския съвет в Пещера – д-р Николай Пенев. Той получи пълната подкрепа на своите колеги за отговорния пост  –  14 гласа „За“. След избора му д-р Пенев, се обърна към колегите си с пожелание здраве и успехи в попрището, което са избрали за реализация. Той ги призова да представляват достойно и отговорно своите съграждани.