Вътрешните стълбища в модерната архитектура се превръщат в основен акцент в дома. Ако ви предстои да вземете решение за промяна на интериора, то е добре да се запознаете с новите тенденции, а и предварително да планирате бюджета за осъществяването на вашата цел, съветват архитекти. При всички положения начинанието ви ще струва доста скъпо, независимо дали става дума за два или повече метра. Пазарът предлага изобилие от фирми, които могат да сбъднат мечтата ви, така че е по-добре най-напред да направите проучване за тарифите и възможностите, които те ви предлагат.

Стълбите, изработени от дървен материал, са най-ефективният тип разходи. Ако имате работа с дом от по-висок клас, тогава най-вероятно ще имате възможност за стълби от твърдо дърво. Тези стълби могат също да включват балюстради от ковано желязо за парапета. Най-големият недостатък на дървените стълбища е, че те издават малко шум при движение по тях поради промяната на размера (в зависимост от сезона и влажността).

Бетонните стълби са чудесен вариант за външни стълби или домове и зони в индустриален стил. Бетонът е много здрав, твърд и тих. Той може да има множество текстури и разнообразие от цветове, и предоставя повече възможности за дизайн.

И накрая, металните стълби са най-безопасни, силни и най-универсалните от гледна точка на дизайна. Има два вида метални стълбища, само метални и метални с акцентни материали. Стълбите само от метал са това, което повечето хора мислят, когато чуят за метални стълби.

Стълбите само от метал са много често срещани за външни приложения, промишлени подиуми и паркинги. Акцентните материали са това, което прави металните стълби по-привлекателни в интериорна обстановка. Металните стълби с акценти са много силни и универсални в дизайна. В повечето случаи металът е основният материал, който дава ненадмината безопасност и здравина, а след това се използват акцентни материали, като дърво, камък или стъкло.

Това позволява неограничена креативност в дизайнерските опции. В съвременния дизайн много често се използват метални конструкции с подчертани стъпки. Малко примери:

Метална конструкция с дървени протектори и капачки за парапети.

Метална конструкция с каменни стъпала и капачки (гранит, мрамор, кварц и други налични в търговската мрежа камъни)

Метална конструкция със стъклени стъпала и / или странични стени (стъклените стъпала и страничните стени са много здрави и предлагат доста възможности за дизайн). Не само получавате здравината и безопасността на металната конструкция, но и се възползвате от стила и красотата на акцентните материали.