За втора поредна година в утрешния ден децата от частна детска градина „Доброта“ ще посетят храма „Света Неделя“ в пазарджишкото село Дебращица. Те ще присъстват на света литургия посветена на Деня на християнското семейство, когото православната църква отбелязва на 21 ноември. Малчуганите се обучават по валфдорската метода. Създател на валдорфската педагогика е австриийският учен и философ Рудолф Щайнер (1861 – 1925).

Най-важното за валдорфската педагогика е, че в центъра на възпитанието и обучението стои целият човек: с неговата физическа, душевна и духовна същност, или както психологията ги назовава, с неговото тяло, психика и Аз. Стъпвайки на задълбоченото си познание за развитието на детето и неговите нужди, Щайнер създава методология на преподаване, в която по холистичен начин се работи не само за интелектуалното развитие на детето, но и за неговото волево и емоциално израстване.

Като развива едновременно волята, чувствата и мислите на детето, валдорфското образование помага за изграждането на балансирани, уверени, мотивирани и творчески личности, които да са в основата на едно здраво общество. Валдорфската педагогика предлага холистичен подход в образованието и възпитанието, при който децата ходят с желание на училище и развиват дългосрочна мотивация да учат и да откриват света.

Вчера в детска градина „Доброта“ имаше неочакван гост, приятелят на децата Нешо Пелтеков доведе кончето Франк. Малките бяха много ентусиазирани от възможността да видят и пояздят красивото животно, което се превърна в център на вниманието и на минувачи край детското заведение, което се намира в с. Синитово.

За живота на децата в детската градина можете да прочетете и ТУК