Децата от детските градини  и учениците от първи до четвърти клас на всички училища в община Пещера днес получиха  безвъзмездно дарение от Фондация ,,77“ – 750 образователни комплекта за засаждане на дървета. Всеки комплект съдържа саксия от рециклиран материал, торопочвена смес, семена от  жълъди и кестени, етикети за всяка саксия и подробна инструкция за засаждане и отглеждане на дръвчета.

         ,,Гората.бг“-100 000 садим гора“ е инициатива от хората за хората, която има за цел отглеждането и засаждането на нови дървета в България. Засаждането и отглеждането на дърво от семе е приятен и забавен начин  децата да научат каква е ролята на дърветата в природата и в живота на хората. Знанията, които ще придобият  при участие в инициативата, ще се запечатат трайно в съзнанието им.

С голяма благодарност приемаме дарението. Идеята е, следвайки указанията, децата да се грижат за посадените семена, споделиха г-жа Диана Балканджиева и госпожа Фаня Колева, експерти от Община Пещера. След една до две години отгледаните от децата дръвчета ще бъдат засадени в градска среда , което ще направи града ни по-зелен и красив.