Кой не обича пица? Хрупкава, дъвчаща коричка, кашкавал и точното количество сос може да ни накара да забравим колко тренировки трябва да направим по-късно, за да отработим тези калории. С малко време и усилия можем да намерим начин да направим пицата здравословна, затова попитахме майсторите –пицари в Лозана за най-добрите налични рецепти за здравословна пица. В Лозана предлагат и храна доставка Пловдив.

Добър начин да направите пицата лесна е използването на пресни домати за соса или зареждането с пресни зеленчуци, както и да си приготвите собствено тесто. Приготвянето на тесто с мая отнема известно планиране, но процесът е достатъчно лесен. Няколко съвета от експертите обаче: Уверете се, че маята е жива. След като се добави към хладка вода, маята ще започне да се пени. Ако пицата е решение в последна минута, можете да намерите предварително приготвено тесто от пълнозърнесто брашно в повечето хранителни магазини.

Пица с броколи

Ако не сте опитвали печени броколи, сериозно пропускате. Топлината на фурната придава на броколите съвсем различно ниво на вкус и може просто да се превърне в любимия ви начин да го приготвите. Комбинирайте  тази пица с хубаво бяло вино. Може да използвате безглутеново тесто за пица или  пълнозърнесто такова.

Пица с пиле,  броколи и козе сирене

Тази рецепта е лесен за приготвяне и веднага се превръща в любима. Ако имате гост, който се колебае относно здравословната храна, добавянето на специални съставки, като маслини каламата, ще запази фокуса върху това колко добър е вкусът на пицата.

Пица с праскови и прошуто на скара

Поставянето на плодове върху пица изглежда като нарушаване на правилата. Прасковите добавят достатъчно сладост, за да се съчетаят добре със соленото прошуто. Поръсете с малко балсамов оцет , за да придобие още по-фантастичен  вкус.

Пица със зеленчуци на скара

Най-лесният начин да си направите здравословна пица е да сложите колкото може повече свежи зеленчуци. Добавете патладжан, чушки, броколи, аспержи или нещо друго, което отговаря на вашите предпочитания.