Петър Бонев от с. Церово, община Лесичово е човекът притекъл се на помощ и спасил живота на младо момиче нападнато в нощния влак за Варна, съобщи Информационен център Калугерово. В ранните часове на съботния ден във влака от Пловдив за Варна, непознат намушка двадесет годишно момиче с нож. Тя бе настанена в болница с опасност за живота.

Оказа се, че спасителят е Петър Бонев от с. Церово, община Лесичово, който по случайност пътувал в същия вагон, с жена си и детето си. Когато се качвали във влака и преминавайки край купето, те забелязали, че нападателя постоянно гледа в момичето и предположили, че са двойка, заради това влезнали в съседното купе.

Малко по – късно обаче чули викове и Петър веднага се притекъл на помощ, с което всъщност спасил живота на момичето. Той е заловил нападателя, който по – късно е арестуван и откаран в психиатрична клиника. Петър Бонев казва пред камерите на БТВ: „Това да спасиш човек, това не е геройство, а човещина“.

За доблестната постъпка на Петър, кметът на Община Лесичово инж. Серьожа Лазаров, чрез кмета на с. Церово кани младият мъж в кабинета си, за да поднесе своите адмирации за достойната му постъпка.