Уважаеми приятели, считам, че съм длъжен да ви информирам,а също и да коментирам следното:На 28.11.т.г.заедно с моят близък приятел Георги Мърков приехме да бъдем кметски наместници в с.Славовица и Горно Вършило, община Септември. Предложението за последното беше на жителите на двете села чрез общински съветници от тях (Г.Мърков е от Г.Вършило,а аз живея в Славовица).

Приехме с ясното съзнание и намерение да работим за обществен,а не за личен и партиен интерес,което заявихме в предварителния разговор с кмета на общината и на представянето ни на сесията на общ.съвет. В словото си изрично подчертах, че ние сме хора с леви убеждения и, няма да се ръководим от партийните клишета и ще работим за интереса на хората в споменатите села. До тук-добре.

На следващия ден, обаче в една лично неизвестна на мен местна медия(сайт или нещо подобно), още по-неизвестната авторка някоя си Елена Николаева, пише:“Нов връх в политиката!Червени ексдепутати пристанаха на кмета Рачев!

Георги Мърков, бивш олимпийски шампион и Славчо Велков, напуснал парламента при странни обстоятелства, пък го познавало половината село!!!и т.н.лъжи и плювни примесени с червило. Ето така приятели, се формират фалшивите новини.

И чрез вас искам да кажа на тази Елена (ако така се казва):Момне ле,гиздава!

  1. Ако си била там и ако ти стиска, защо не публикуваш изказванията ни пред общинския съвет?

2. Не са ли те учили, че бивши олимпийски шампиони няма от времето на първите олимпиади до този момент?

3. Какво ти е странното за начина, по който съм напуснал парламента? Или трябваше да ти донеса епикризата от операцията и едно бурканче с издаденото от тялото ми? Колко голямо е удивлението ти ( с три !!!),че ме познава половината село, което е от 310 жители?

Мен ме познава половин България, бе момне! А сега за политическата реалност в общината и областта:

За разлика от Русе, Перник, Разград и Благоевград, в нашата област загубихме катастрофално изборите.

Във Велинград-7-мо място, в Сърница-0 гласа, в община Септември-нито един кмет на кметство. Оказа се, че с Г.Мърков сме единствените ляво мислещи кметски наместници, което не се нрави, ама изобщо най-вече на областното и общинско ръководство на БСП (по обясними причини).

Това е! Трябва да гледаме истината в очите, иначе се стоварва върху нас със страшна сила. Лек ден.