В центъра на град Сърница днес се проведе Традиционния благотворителен базар по случай ежегодната кампания „Седмица на сираците“ под егидата на Главно мюфтийство на мюсюлманите в Република България, съобщи кметът Неби Бозов.
Организатори на събитието бяха мюсюлманските настоятелства към джамиите в гр.Сърница. В подготовката се включи и Община Сърница. Официален гост на днешното мероприятие бе г-н Абдуллах Салих – Районен мюфтия на Област Пазарджик.
Той разясни огромната благодат на дарението и благодари на всички организатори и присъстващи. След което бе отправена молитва-дуа към Всевишния за здраве и берекет.


Базарът се радваше на голям интерес от страна на хората, за което свидетелстваше огромния брой присъстващи. Малки и големи се включиха в подготовката и пазаруването на лакомства, домашно приготвени храни и ръчно изработени изделия.
Крайната сума, която бе събрана днес, е в размер на 8020 лв. Те ще бъдат дарени на деца, лишени от родителски грижи.
Изказваме благодарност към всички, които се включиха в днешното мероприятие. В подкрепата на такива инициативи проличава сплотеността на нашето общество към изпадналите в нужда хора. Нека Всевишният да дари всички нас и нашето родно място с благодат и просперитет. – каза г-н Бозов.